Kartoffelfrikadeller med groft salat

Antal: 4 personer

 

Ingredienser:
250 gram kogte kolde kartofler
1 fed hvidløg
1 dl Rasp
1 tsk groft salt
3 æg str L
200 gram revet mozzarella ost
frisk kværnet peber

Salat:
2 store blade af et Hvidkål
1 æble
1 rød snack peber
½ agurk
4 mellem store gulerødder



Fremgangsmåde:

1.
 Kog kartoflerne 

2. Når de er færdig kogte skyldes de med koldt vand.

3. Pres 1 fed hvidløg i en skål og kom alle de øvrige ingredienser i skålet og blad den godt.

Del dejen i 2 portioner med hver 10 dele og lav dem til små runde kugler. Kom 15 gram smør på en pande og steg frikadeller her i, gentag processen med de sidste 10 frikadeller med endnu 15 gram smeltet smør.

Salaten: Skær alle delene i strimler og læg dem på en tallerken hver for sig.     

 

Peanut Butter er en rigtig lækkert ting at smørrer på sit brød og så indeholder det en masse af det gode fedt.

Ingredienser:
300 g saltede peanuts
1,5 spsk Honning efter eget valg
1,5 spsk Jordnøddeolie eller anden olie efter eget valg

Fremgangsmåde med Slow Juicer:

1. Kom Alle Peanuts op i slowjuiceren og kør dem gennem maskinen 5 til 6 gange.
   

 Husk at montere den kværn der er beregnet til det ( ikke dem du laver Juice med )

2. Hæld Olie og honning i en af de sidste gange du køre dejen igennem maskinen.

3. Kom nu den færdige Peanutbutter på et glas og stil det køligt.

Fremgangsmåde med blender:

1. Kom alle ingredienserne i og blend til det er cremet

2. Fyld det nu på glas og opbevar det køligt


Husk at du også kan bruge din slowjuicer til meget andet eks: Appelsin Juice / Multi Juice / Æble Juice på juicer

 
 

Bøfsandwich

  • Hjemmelavet bøfsandwich ja så bliver det vidst ikke bedre. Og denne her smager præsis som den skal og som du kender en bøfsandwich.


     
      


    Ingredienser:

    Bøffer:

    500 g Hakket oksekød
    Smør til stegning

    Sovs:

    3 løg
    3 spsk. mel 
    ½ l oksefond (evt. terning og vand)
    1 spsk. fransk dijonsennep
    1 spsk. ketchup
    1 spsk. engelsk sauce
    1 knsp. cayennepeber

    Ristede løg:

    3 løg
    4 dl Solsikke olie
    salt

    Sandwichboller:

    12 stk.
    1 pisket æg til pensling
    25 g gær
    4 dl lunkent vand
    50 g rørsukker
    50 g margarine
    2 tsk. fint salt
    2 æg
    50 g havregryn
    750 g hvedemel 

    Evt sorte sesamfrø ol. til at pynte bollerne efter pensling

    Fremgangsmåde:

    Start med at lave dejen til bollerne.

    1. Opløs gæren i det lunkne vand
    2. Tilsæt nu alle de andre ingredienser.
    3. Ælt det i 8 min i en røremaskine eller hænderne.
    4. Lad det nu hæve til dobbeltstørelse. 
    4a. Tænd nu ovnen på 225° (ikke varmluft)
    5. Efter endt hævning tages dejen ud på et let meldrysset bord og deles forsigtigt i 12 stykker.
    6. Form forsigtigt runde boller og pensel dem nu med sammenpisket æg.
    7. Læg bollerne på plader med bagepapir eller smurte plader
    8. Bag dem når de er synligt hævede igen i 225° (ikke varmluft) ca 12-15 min.
    9. Når de er færdige sættes de på en rist og køler af.

    Nu er det så bøffernes tur.

    1. Tag det hakkede oksekød og for de 500 g til 4 store kødboller.
    2. Tag en kniv og han bøfferne flade mens du former dem i kanten.
    3. Når det er godt flade krydres de med salt og peber i gode mængder og vendes i en smule mel.
    4. Steg dem nu i en god portion fedtstof til ønsket bruning er opnået.
    5. Fjern nu bøfferne og gør klar til sovsen på panden.

    Sovsen står nu for skud

    1. Resten af fedtstoffet bruges nu til at stege de blødeløg til sovsen.
    2. Skær 3 løg i fine løg cirkler og brun dem af. Ikke ved for hård varme de skal nemlig gerne nå at karamellisere inden de bliver mørke.
    3. Kom nu 3 spsk mel i løgene og rør rigtig godt rundt i dem. 
    4. Hæld nu Oksefon / Vand og terning i og rør godt rundt. 
    5. Indkog nu sovsen så den bliver godt tyk.

    De ristede løg

    1. Kom 4 dl solsikke olie i en lille gryde og skær 3 løg i fine skiver og kom dem alle i på en gang.
    2. Friter dem nu stille og roligt, det tager nemlig noget tid før at de tager lidt farve. Når de begynder på det skal du vende dem i gryden hver minut. Til de har opnået den ønskede styrke.
    3. kom dem nu over på et stykke køkkenrulle så de kan dryppe af. Herpå kommer du salt efter egen smag.


    Servering:

    1. Skær bollen over.
    2. Kom remolade på bollen og læg 2 rødbeder oven på
    3. Hæld nu lidt sovs over og læg bæffen godt tilrette
    4. Kom nu lidt blødeløg eller de restede læg over bøffen og kom 3-4 syltede agurke skiver på
    5. Kom en sjat ketchup og remolade oven på og læg så overbollen på.

    Rigtig god appetit.

     

Langtids stegt Nakkefilet i ovn ( Pulled Pork om i vil! )

Fersk Nakkefilet Rubben er nu blandet 
Klar til ovnen med stagetermometer
Opskrift & Foto: © Jacob Varberg


Ingredienser:

1,5 - 2 kg Nakkefilet fra gris

Til Rubben skal bruges

4 spsk Brun Farin
2 spsk Rød Paprika
1 Spsk Salt
1 tsk Spidskommen
1 tsk Stødt Chilli 
1 tsk Peber

Fremgangsmåde:

Bland alle Rubbens ingredienser sammen og gnid det godt ind i Nakkefileen i 3-4 min. 
Sæt nu Nakkefileen i en bradpande sæt den ind i ovnen som er sat på 100° grader

Lad nu Nakkefileen langtidsstege i ca 8 timer, når stegen er nået 95
° - 96° graders kernetemperatur er den færdig stegt.
Her vil kødet være så mørt at det vil falde helt fra hinanden.

Stegetiden kan svinge lidt men kig godt efter stegetermometeret for det er det du bedst kan gå efter.

Herunder et lille skema  som viser kernetemperaturen i nakkefileen under stegning ved 100° grader.

1       time        35°

1½    time        40°

2½    time       57
° 

3½    time       70
° 

4½       timer       77
° 

5½       timer       80
° 

6½      timer       83
° 

8       timer       96
°