Hent Herman opskriften her. http://www.næstholdt.dk/download/Herman.pdf

 

Venne-kagen Herman

 

Herman er en skøn og sjov venskabskage.  Herman er en kage der er gærende naturligt på køkkenbordet. Og det er derfor VIGTIGT at Herman ikke kommer i køleskabet. Han skal stå på dit køkkenbord uden låg under hele gærringen. Han må ikke stå mørkt men i lyset og det er vigtig af du rørre i ham og får skrabet kanterne rene.

Hvis Herman ikke boler, er han død !

Sådan holder du liv i Herman….

Dag 1 Dette er dagen du får Herman

Dag 2 Rør rundt i Herman 2-3 gange om dagen

Dag 3 Rør rundt i Herman 2-3 gange om dagen
Dag 4 Nu er Herman sulten og du skal derfor give ham

  • 2 dl mælk

  • 2 dl hvedemel

  • 2,5 dl sukker

Dag 5 Rør rundt i Herman 2-3 gange om dagen
Dag 6 Rør rundt i Herman 2-3 gange om dagen

Dag 7 Rør rundt i Herman 2-3 gange om dagen
Dag 8 Rør rundt i Herman 2-3 gange om dagen
Dag 9 Så er Herman altså sulten igen og du skal give ham det

samme som du gav ham på dag 4. Del ham så i 5 lige store

dele og giv ham til 4 af dine venner

Dag 10 Herman er nu sulten igen og du skal give ham
-   1,5 dl Olie
-   2,5 dl sukker
-   3 æg
Olie, sukker og æg piskes sammen og tilsættes herefter
sammen med

  • 2 tsk bagepulver

  • 3,5 dl hvedemel

  • 1 tsk salt

  • 100 g nødder

  • 100 g chokolade

  • 2 revne æbler

  • 2 stk kanel

Rør nu alt det hele sammen og hæld så Herman i en rund form med en diameter på ( ca
cm )

Stil ham på nederste rille i ovnen og bag ham i 35-45 min ved 175 grader ( almindelig ovn)

Pas nu godt på herman og rigtig god fornøjelse


Antal:
 16 stk. alm. - 36 stk. mini

 

Ingredienser:
1 æg
150 gram sukker gerne rørsukker
1 dl appelsinsaft 
( 2 friske pressede appelsiner )
1 dl Mælk

½ tsk. natron
2 tsk. bagepulver
200 gram hvedemel
200 gram ananas i tern
50g cocosmel

Pynt:
Glasur

Fremgangsmåde:

1. Pisk sukker, æg og mælk sammen

2. Bland mel, cocosmel, natron og bagepulver sammen i en anden skål

3. Bland nu alle ingredienserne sammen og fyld dem på formene.

4. Formene kan enten være af silikone, papir eller bageplade-muffinsforme.

5. Bag nu dine muffins i en formvarmet ovn ved 220 grader varmluft. eller 200 grader i en alm ovn. Ca. 15-20 min.

6. Når de er afkølede kan man feks pynte med citronglasur eller Ananas Glasur

Råd bruger du papir skal du bruge 2 stk. sammen ellers bliver de for slatne. 
Bruger du en alm bageplade-muffinsform skal du huske at smøre den godt så de ikke hænger fast.

Cupcakes mørk grunddej

Antal: 12 stk.

Ingredienser:
180 gram sukker
100 gram blødt usaltet smør
225 gram hvedemel
1 tsk. vanillesukker
100 gram mørkchokolade
1 tsk bagepulver
2 dl. mælk
3 æg.
1/4 tsk salt (ca. 1,7 gram)

Fremgangsmåde:
1. Pisk sukker og fedtstof til det er let, lyst og luftig.

2. Pisk æg i et af gangen og pisk blandingen godt igennem efter hvert æg.

3. Bland nu de sidste indgredienser i blandingen og bland til sidst den opvarmede mælk med smeltet chokolade i. Mælken må ikke have kogt

4. Fordel nu blandingen i muffins formene og bag dem i en forvarmet ovn i 22-25 min.

5. Ovnen skal være forvarmet til 200 grader (180 grader ved varmluft)

6. Kagerne skal være helt afkølede inden de pyntes.

Denne opskrift er venligst udlånt fra 
Amo Den store fødselsdags Bagebog

© 2008 Amo & Lantmännen Cerealia

 

Antal: til 16 personer

Ingredienser:
300 gram smør eller margarine
1 dl. Mælk
300 gram sukker
300 gram hvedemel
5 stk. æg
100 gram Kakaopulver
2 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde:
1. Bland fedtstof og sukker til det er let og luftig.

2. Tilsæt æggene 1 af gangen og rør blandingen sammen efter hvert æg.

3. Bland så mel, kakao og bagepulver sammen og kom det derefter i blandingen.

4. Kom så blandingen i en bradepande der har målet 40x40 cm.
( Du kan også bruge en rund smurt springform Ø 28 cm )

5. Ovnen skal forvarmes til 180 grader (170 grader for varmluft)

6. Bagetiden er ca. 1 time. 

7. Efter endt bagetid skal kagen tages ud og afkøle i formen.

 

Tips:

Ekstra god kage:
Kom feks 100-200 gram ekstra mørkchokolade i blandingen inden den kommes i formen. 

Man kan også få en kage med orange smag, ved at erstatte mælken med appelsin juice.



"Slanke tips":
Man kan erstatte halvdelen af fedtstoffet ved at komme 1 ½ dl. æblemos i, i stedet for.


Denne opskrift er venligst udlånt fra 
Amo Den store fødselsdags Bagebog

© 2008 Amo & Lantmännen Cerealia

 
 

Hjemmelavet trøfler

Hvem elsker ikke et trøffel fra bageren. Nu kan du lave dem så de smager helt magen til.
Husk at dejen også kan bruges til træstammer.

Hjemmelavet trøfler 

Antal: 10 stk

Ingredienser:

1 Hel Mazarin kage
1 Hindbær roulade
3 spsk. Hindbær syltetøj
1½ Spsk. Rom essens
50 g smør
3 dl Grovvalsede Havregryn
1 Spsk. Kakao

Fremgangsmåde:

1. Kom alle ingredienser i en røremaskine og lad det blande til det ligner trøffeldej.

2. Stil massen i køleskabet i 2 timer

3. Tag det ud og tril det i krymmel ( evt chokolade overtræk dem inden )

4. Anret og spis.

Føles dejen for brød kan man tilsætte 2 skiver toastbrød. Men husk den bliver fast i køleskabet.

Stor tak til Karen Magrethe for grundopskriften som er anvendt i denne opskrift.

Underkategorier