Hurtig rugbrød på surdej

Sådan skal formen fores

Ingredienser:

 

½ l Vand
50 g frossen gær
300 g surdej
500 g Groft Rugmel
300 g Hvedemel
20 g Salt

Til kogning
7,5 dl Vand
125 g Hørfrø
125 g Solsikkefrø
125 g Sesamfrø
325 g Knækkede rugkerner

Hurtig nedkøling ( Smid en håndfuld isterninger i og rør rundt )

Fremgangsmåde:

1. Optø den frosne gør pakke i ½ liter kold vand
2. 300g Surdej blandes nu i.
3. imens det står og tør op koges Sesam, solsikke, hørfrø og knækkede rugkerner i 7,5 dl vand
4. afkøl blanding og bland så alle de resterende ingredienser i.
5. Kom det hele i forme og glat overfladen med en spartel og vand
6. Topping kan være solsikke, eller hvad du selv ønsker
7. Bages ved 155 g i 1½-2 time med stegetermometer. Stop først når kernetemperaturen er 99 grader.
8. Vend rugbrødene ud og afkøl helt inde de pakkes ind.

  • Hurtige Skolerugbrød fra Amo

    Står du lige og mangler en omgang rugbrød til næstedag. Og har du en pakke af Amo´s mørkt rugbrød.
    Ja så er det nemt og hurtigt at lave en omgang skolerugbrød. 

     

     

    Antal: 36 stk.

    Ingredienser:

    1 pk Amo Mørkt rugbrød færdig blanding

    200 g Hvedemel

    25 g gær

    8-8,5 dl Vand

    Fremgangsmåde:

    1. Kom alle ingredienser i en røremaskine og lad det blande godt.

    2. Del dejen op i 6 lige store dele og rul dem ud til stænder der er ca 25 cm lange

    3. Skær stængerne i 6 lige store dele

    4. Dyp brødet i vand og rul en i den ønskede toping eks Birkes, sesamfrø, rugflager ol.

    5. Lad det hæve i 30 - 40 min Husk at forvarme ovnen til 200 grader ( 180 grader varmluft )

    6. Snit brødet inden du sætter det ind.

    7. Bag brødene i ca 30-40 min

    Køl af og du har fantastiske skolerugbrød.

  • Skolerugbrød med reven gulerod

    Super lækre og nemme skolerugbrød med gulerod

    Denne opskrift at illustreret som et forsøg på at til gode se folk og børn, der har problemer med at følge en almindelig opskrift.
    Der er billeder for hver punkt i opskriften og et afkrydsnings felt som man kan sætte kryds i, når man har gjort tingen.

     

    Ingredienser:

    1,2 liter lunken vand
    50 g gær
    2 spsk salt
    2 spsk honning
    300 g reven gulerod
    100 g hørfrø
    800 g groft rugmel
    600 g hvedemel
    2 spsk tørsleff surdejspulver
    100 g hvedeklid
    2 spsk brændt malt
    solsikkekerne og sort birkes til pynt

     

    Fremgangsmåde:


    1.  tag 1,2 Liter Lunkent vand og opløs gæren heri.

             


    2. Kom 2 spsk honning i nu

       


    3. Skræl og riv 300 g Gulerødder

             


    4. Kom det i skålen med vand og gær

        


    5. Kom 100 g hørfrø i

       


    6. Kom 800 g rugmel Rugmel i

       


    7. Kom 400 g hvedemel i og gem 200 g til senere brug i opskriften

       


    8. Kom 2 spsk salt i nu 

       


    9. Hvis du har lyst kan du komme 2 spsk brændt maltmel i nu ( men det behøves ikke ) ( giver et flot mørk farve og lækker smag )

       


    10. Kom nu 100 g hvedeklid i

       


    11. Lad nu det hele røre lidt sammen i en køkken maskine
    og tilsæt så evt 2 spsk tørsleff surdejspulver ( Kan undlades men giver en fantastisk smag )

       


    12. Rør det hele godt sammen og lad det hæve i skålen i en timestid

       


    13. når det har hævet i ca en time tages dejen ud på et bord og nu skal der æltes 
    ca. 200 g hvedemel ind i dejen så den bliver nem at forme boller af.

       


    14. Del nu dejen i nogle stykker og rul dem til lange pølser som skæres i ca 8 cm lange stykker

       


    15. Læg nu stykker over på en bageplade og pensel dem med lidt vand

       

    16. Kom nu sesamfrø, solsikkekerner og blå birkes i en dyb talerken

       

    17. Rul nu dejstykkerne i frøblandingen og sæt dem tilbage på pladen

            

    18. Prik skolebrødene med en gaffel

        

    19. Tænd nu ovnen på 200 grader varmluft ( 225 grader alm ovn ) og lad brødene hæve i 30 min.

    Derefter sættes de i ovnen og bages i 15-25 min ved de 200 grader ( 225g )
    efter endt bagning tages de ud af ovnen og afkøler på en rist ol.

        

  •  

Lars rugbrød

"Rugbrød er ikke bare rugbrød. Rugbrød er karakteristisk smag, konsistens, udseende og holdbarhed i en skive"

Det skal du bruge:

800 g Evolo Fuldkornsmel af rug 

150 g Amo Vinjett Hvedemel

20 g salt

50 g hørfrø

75 g solsikkekerner

25 g gær

1/2 ltr. kærnemælk

1/4 ltr. hvidtøl

Ca. 50 ml vand

 

Pynt: 

Sesamfrø

Birkes

Sådan gør du:

1. Kærnemælken lunes til 37C. Hvidtøl og gær tilsættes. Psik med piskeris til gæren er opløst. 

2. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes på maskine eller med håndmixer med dejkroge ved lav hastighed i 5 min. 

3. Lad dejen hvile i røreskålen, lunt og tildækket, i 30 min. 

4. Form dejen til et rugbrød og strø pynten på. Læg brødet i en smørt bageform a ca. 3 ltr. 

5. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, til den når formens kant - ca. 1 time (afhængig af dejens temperatur. Er den ikke hævet på 1 time, så bare giv den tid - den kommer). 

 

Bagetid: Ca. 1 time i en 285C forvarmet ovn (varmluft 265C) med en bageplade nederst i ovnen. Sæt brødet i ovnen og skru ned til 180C (varmluft 160C) og hæld samtidig 1 dl varmt vand på bagepladen i bunden af ovnen. Luk ovnen straks. 

Afkøl brødet på en bagerist i 5 min. og pak det så ind i husholdningsfilm - derved slår dampen tilbage og skorpen bliver blød. Foretrækker du en sprød skorpe på rugbrødet, så lad det afkøle helt inden det pakkes ind.

Opskriften kommer fra www.amo.dk