Der er ikke noget som frisk hjemmelavet hyldeblomstsaft.

 ( Se også opskriften uden sukker til Diabetes eller andre der ikke ønsker skukker i saften )

Vi elsker selv at lave det og her får du vores bedste bud på opskriften til vernens bedste Hyldeblomstsaft.

Ingredienser:

30 skærme hyldeblomster ( Gerne plukket i solskind, da der er mest saft i blomsterne )

2 økologiske citroner 

2 L kogende vand

1,5 kg Sukker

50 g Citronsyre ( 1,5 brev )

1 spsk atamon ( kan undlades )


Sådan gør du:

Klip alle stilke og stængler af hyldeblomst skærmene ( Der må absolut ikke være blade med i blandingen )

Riv det gule af citronerne og skør det hvide kød fra. Skær herefter citronerne i rigtig tynde skiver.

Kog vandet.

Læg nu citronerne oven på alle hyldeblomst skærmene og hæld det kogende vand hen over det.

Kom Citronsyre og sukker i og rør til det hele er opløst.

Når blandingen er afkølet til håndvarm kommes en spsk atamon i for holdbarheden.

Nu skal du dække skålen til og stille den på køl i 3 dage.

Sigt derefter saften fra og kom den i atamon skyllede flasker.

Blandingsforhold er relativ.

Vi kan bedst lide det med en blanding der hedder 1:4

 

Tips:

Du kan fryse 3 dl. i en plast sodavandsflaske så passer det til en kande saft og du forlænger yderligere holdbarheden.