Sagovælling



Sagovælling har mange navne og er en bestemt overset ret.

Den skal bruges både kold og varm og er utrolig nem at lave.
Det smager tæt på risengrød og kan serveres med kanel og sukker.

Mange kommer også bare sukker på toppen og nyder en dejlig morgenmad.

Ingredienser:

1 L mælk
80g sagogryn
en knivspids salt ( mere kan bruges efter ønske.


Fremgangsmåde:
1. kog mælken let op

2. Kom sagogrynene i det let kogende mælk

3. rør rundt i ca 10 -15 min. til det har konsistens af vælling.

Brug evt. en røremaskine som Stirio som feks kan købes i Elgiganten

 

 

Adsense

Sirup grundopskrift til hjemmelavet is 

Giver 1,3 L

Ingredienser:
1 L vand
1 kg sukker
2 tsk vaniljepulver ( ikke vanilje sukker ) ( Kan undlades )

Fremgangsmåde:

1. Kom alle ingredienser i en gryde og kog det til alt sukker er opløst.

2. Afkøl nu siruppen i køleskabet.

Jeg laver altid en stor potion og har det stående i køleskabet så kan jeg bruge det lidt af gangen.

Det holder sig fint i op til en månede.

 

 

 

Adsense

Til denne meget lækre og hurtige æblekage opskrift skal du bruge

 

Pr glas / Person

Ingredienser:

1 æble
1 pære
1 spsk æblekage rasp
flødeskum til toppen eks på spray

Fremgangsmåde:
1. Skræl evt æble og pære og fjern kernehus og stilk

2. skær nu æble og pære i små stykker og mos med din slowjuicer

3. læg 1 spsk fuld æblekage rasp i bunden af et højt glas

4. Kom nu de  2 mosede frugter i oven på raspen og kom tilsidst flødeskum på toppen

 

Tips: det må gerne stå et par timer på køl inden du skal spise det.

Adsense

Hjemmelavet Fersken Sorbet

Hvad gør man når haven bugner af ferskner og man ikke kan nå at spise dem alle friske ?
Her er et lille forslag. Hvad med fersken Sorbet frisk og sød på samme tid.

Antal: 
4 personer

Ingredienser:

3 dl Sirup (  Sirup grundopskrift  ) obs ! Dog uden vanillie obs!
250g meget modne ferskner
2 spsk Citronsaft ( Svarer til ca ½ citron )
3 æggehvider

Fremgangsmåde:


1. Sørg for at din Sirup er afkølet.

2. Tag kærnen ud af alle ferskner og tag skindet af fersknerne

3. Blend fersknerne med en stavblender / blender

4. Bland nu Sirup og frugtmasse og citron sammen.

5. Pisk æggehviden helt stiv og bland den i sirup og frugtmassen. ( det vil ligge sig oven på ) Så sørg for 

at det bliver blandet rigtigt godt sammen.

6. Kom nu det hele i ismaskinen og følg instruktionerne på din ismaskine

7. Min ismaskine har lavet det til Sorbet når der er gået 50 min.

Min maskine er en :

Exido ismaskine m/kompressor som er købt i Bilka

Adsense

Dessert:

Lang forbereddelse:
Crème brulée
Klatkager af risengrød
Karamel sauce

Hjemmelavet is med is maskine:
Filur Is Sorbet
Sirup grundopskrift

 
Iskaffe ol.

Adsense