Crème brulée

Antal: 4 personer.

 

Ingredienser:
4-5 æggeblommer
85 g sukker 
kornene af ½ vaniljestang eller 1 tsk vanilie sukker
¼ liter piskefløde
1 dl mælk

Til topping skal der bruges ca
1 spsk sukker

Fremgangsmåde:
1. Først koges fløden og mælken sammen med vanilie stangen og kornene. 

2. Si så stangen fra og rør så sukker og æggene sammen.

3. Nu skal du så komme den kogte blanding sammen ved at hælde en meget lille portion
    ned til ´sukkerblandingen. Kom meget lidt i af gangen og rør det godt sammen. Pas på
    at der ikke kommer luft i blandingen.

4. Kom du det hele i ildfaste små skåle og kom dem i et vandbad med kogende vand inde
    de nu stilles i den forvarmede ovn.

5. Bag dem så i ca 60-70 min med over og undervarme uden varmluft. ca 175 grader. 
    De er færdige når de har konsistens af budding. Fast når du prikker på skålen.

6. Stil dem nu i køleskabet og lad dem afkøle i 3-4 timer eller gerne natten over.

7. Når de er afkølede drysser du sukker hen over overfladen og brænder det fast med en
  gasbrænder. Du kan også stille dem i ovnen med grillen tændt. Hold godt øje med dem
  hvis du bruger ovnen.