• Skolerugbrød med reven gulerod

    Super lækre og nemme skolerugbrød med gulerod

    Denne opskrift at illustreret som et forsøg på at til gode se folk og børn, der har problemer med at følge en almindelig opskrift.
    Der er billeder for hver punkt i opskriften og et afkrydsnings felt som man kan sætte kryds i, når man har gjort tingen.

     

    Ingredienser:

    1,2 liter lunken vand
    50 g gær
    2 spsk salt
    2 spsk honning
    300 g reven gulerod
    100 g hørfrø
    800 g groft rugmel
    600 g hvedemel
    2 spsk tørsleff surdejspulver
    100 g hvedeklid
    2 spsk brændt malt
    solsikkekerne og sort birkes til pynt

     

    Fremgangsmåde:


    1.  tag 1,2 Liter Lunkent vand og opløs gæren heri.

             


    2. Kom 2 spsk honning i nu

       


    3. Skræl og riv 300 g Gulerødder

             


    4. Kom det i skålen med vand og gær

        


    5. Kom 100 g hørfrø i

       


    6. Kom 800 g rugmel Rugmel i

       


    7. Kom 400 g hvedemel i og gem 200 g til senere brug i opskriften

       


    8. Kom 2 spsk salt i nu 

       


    9. Hvis du har lyst kan du komme 2 spsk brændt maltmel i nu ( men det behøves ikke ) ( giver et flot mørk farve og lækker smag )

       


    10. Kom nu 100 g hvedeklid i

       


    11. Lad nu det hele røre lidt sammen i en køkken maskine
    og tilsæt så evt 2 spsk tørsleff surdejspulver ( Kan undlades men giver en fantastisk smag )

       


    12. Rør det hele godt sammen og lad det hæve i skålen i en timestid

       


    13. når det har hævet i ca en time tages dejen ud på et bord og nu skal der æltes 
    ca. 200 g hvedemel ind i dejen så den bliver nem at forme boller af.

       


    14. Del nu dejen i nogle stykker og rul dem til lange pølser som skæres i ca 8 cm lange stykker

       


    15. Læg nu stykker over på en bageplade og pensel dem med lidt vand

       

    16. Kom nu sesamfrø, solsikkekerner og blå birkes i en dyb talerken

       

    17. Rul nu dejstykkerne i frøblandingen og sæt dem tilbage på pladen

            

    18. Prik skolebrødene med en gaffel

        

    19. Tænd nu ovnen på 200 grader varmluft ( 225 grader alm ovn ) og lad brødene hæve i 30 min.

    Derefter sættes de i ovnen og bages i 15-25 min ved de 200 grader ( 225g )
    efter endt bagning tages de ud af ovnen og afkøler på en rist ol.

        

  •