Kage Vandbakkelser grunddej

 

Antal: til 20 stk. eller til en kagemand

Ingredienser:
150 g smør
3 dl. vand
2 tsk. sukker
150 gram hvedemel
4 stk. æg

Fremgangsmåde:
1. Kog vand, smør, sukker i en gryde.

2. Rør så hurtigt du kan melet i gryden så den bliver
    sammenhængende. Og bliv ved med at røre til
    dejen slipper gryden

3. Lad dejen køle af og kom så 1 æg i af gangen, det er vigtigt at dejen ikke bliver for 
    tynd så rør dejen godt sammen inden det næste æg kommes i dejen.

4. Hvis du har en kagesprøjte kan du sprøjte dejen ud på en bageplade med bagepapir
    på, ellers kan du tage en ske og forme nogle små klatter af dejen.

5. Ovnen skal være forvarmet til 220 grader (varmluft 200 grader) og når du har sat
    vandbakkelserne i ovnen er det meget vigtigt at du ikke åbner ovnen før der er gået
    mindst 20 min. For da vil vandbakkelserne falde helt sammen.

6. Bagetid er 20-25 min.

 

Tips:

Vigtigt: 
Man må ikke åbne ovnen inden der er gået 20 min for så falder vandbakkelserne sammen.

Frysetips:
 
Man kan sagtens fryse den ubagte dej ned, lav nogle toppe på en bageplade som fryses, når toppene er helt frosne kan du komme dem i fryseposer og fryse dem igen til du skal bruge dem.

Denne opskrift er venligst udlånt fra 
Amo Den store fødselsdags Bagebog

© 2008 Amo & Lantmännen Cerealia