Hurtig rugbrød på surdej

Sådan skal formen fores

Ingredienser:

 

½ l Vand
50 g frossen gær
300 g surdej
500 g Groft Rugmel
300 g Hvedemel
20 g Salt

Til kogning
7,5 dl Vand
125 g Hørfrø
125 g Solsikkefrø
125 g Sesamfrø
325 g Knækkede rugkerner

Hurtig nedkøling ( Smid en håndfuld isterninger i og rør rundt )

Fremgangsmåde:

1. Optø den frosne gør pakke i ½ liter kold vand
2. 300g Surdej blandes nu i.
3. imens det står og tør op koges Sesam, solsikke, hørfrø og knækkede rugkerner i 7,5 dl vand
4. afkøl blanding og bland så alle de resterende ingredienser i.
5. Kom det hele i forme og glat overfladen med en spartel og vand
6. Topping kan være solsikke, eller hvad du selv ønsker
7. Bages ved 155 g i 1½-2 time med stegetermometer. Stop først når kernetemperaturen er 99 grader.
8. Vend rugbrødene ud og afkøl helt inde de pakkes ind.