Langtidshævet Fuldkornshvede brød bagt i træforme

  

Her er det første forsøg på at bage hvedebrød i mine træforme.
Som i kan se på billederne fik de lige til den gode side til sidst. Så opskriften her er til rettet lidt i forhold til hvor lang tid jeg bagte ved høj temperatur.

Ingredienser:

1 dl Surdej
10 g gær
15 g salt
800 g hvedemel
200 g fuldkornshvedemel
1 spsk brændt malt mel ( Kan undlades )
50 g groft rugmel
5 dl vand ( + 1 til 2 dl. når dejen røres i maskinen )
100 g græskar kerner

Fremgangsmåde:

Rør alle ingredienserne sammen i en røremaskine eks. en Kitchen Aid eller hvad man nu har.

Det hele røres sammen ved langsom hastighed i 1 min og når det hele hænger sammen røres der sammen ved fuld kraft i 10-15 min.
Når dejen slipper er man førdig med at ælte.

Lad nu dejen stå i køleskab natten over mindst 12 timer



Når langtidshævningen er færdig kommes dejen forsigtig ud på et meldrysset bord og skæres nu over i 2 lige stor dele. 

Disse kommes i forme (Her Birketræs bageforme) og bages ved 150 grader i 60 min.

 

Herefter tages brødet ud af formene forsigtigt og bages nu ved højeste temperatur i 5-10 min


Efter 5-10 min åbnes ovnen så den hurtig mister sin varme og skrues nu ned til 150 grader igen. 
Bag til brødet er 96 grader ( kernetemperatur ) Brug stegetermometer ( Husk at kigge på skorpen ikke bliver for mørk.

Når brødet er bagt tages det ud og køles helt ned inde det kan skæres.

God appetit !