Pølsehorn

Antal: 30 stk.

Ingredienser:
500 gram Hvedemel
75 gram Smør eller Margarine
50 gram Gær
2,5 dl. Mælk (Ca.)
1 stk. Æg
1 spsk. Sukker (25 g)
1 tsk. Salt(5 g)
15 stk. pølser
1 dl. ketchup

Til pensling:
Brug 1 sammen pisket æg.

Fremgangsmåde:
1. Lun mælken (38 grader)
    hvorefter du opløser gæren i det.

2. Tilsæt nu de andre ingredienser og ælt til er helt glat og uden klumper, altså helt
    ensartet.

3. Del nu dejen i 3 dele der er lige store, og rul dem til 3 kugler som nu skal hvile i nogle
    få minutter.

4. Rul nu de 3 kugler ud til en cirkel og del dem til 8 trekanter

5. Smør ketchup på hver trekant og kom en ½ pølse på det brede stykke og rul dem så
    sammen til et horn.

5. Kom nu bollerne på 2 bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca 20 min

6. Imens der efter hæves, kan du tænde ovnen, så den er klar, til at sætte pølsehornene
    ind.
    Ovnen skal være 220 grader varm (Varmluft 200 grader).

7. Pensel nu med 1 sammen pisket æg.

8. Bag nu pølsehornene midt i ovnen i ca. 10 min. En plade af gangen.

Tips:

Det bedste resultat: 
Ælt dejen rigtig godt sammen.

Frysetips:
 
Når bollerne er helt afkølede kan du fryse dem, når du så skal bruge dem igen, kan du varme dem i ovnen og du får næsten helt nybagte boller.

Denne opskrift er venligst udlånt fra 
Amo Den store fødselsdags Bagebog

© 2008 Amo & Lantmännen Cerealia