Hindbærboller opskrift:

30 stk

Ingredienser:
500 gram Hvedemel
75 gram Smør eller Margarine
50 gram Gær
2,5 dl. Mælk (Ca.)
1 stk. Æg
1 spsk. Sukker (25 g)
1 tsk. Salt(5 g)
100 g Hindbærmarmelade

Til pensling:
Brug 1 sammen pisket æg.

Til punt:
Glasur

 

 Fremgangsmåde:

1. Lun mælken (38 grader)
    hvorefter du opløser gæren i det.

2. Tilsæt nu de andre ingredienser og ælt til er helt glat og uden klumper, altså helt
    ensartet.

3. Del nu dejen i 3 dele der er lige store, og rul dem til 3 kugler som nu skal hvile i nogle
    få minutter.

4. Rul nu dejen til en lang pølse (ca. 16 cm lang) og del så pølsen i 8 lige store stykker.
    Disse stykker former du nu til fine boller.

5. Kom nu bollerne på 2 bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket til dobbelt
    størrelse.

6. Imens der efter hæves, kan du tænde ovnen, så den er klar, til at sætte bollerne ind.
    Ovnen skal være 220 grader varm (Varmluft 200 grader).

7. Pensel nu med 1 sammen pisket æg.

8. Prik så et hul i midten af bollen og kom ca. 1 tsk. Hindbær marmelade i hullet.

9. Bag nu bollerne midt i ovnen i ca. 10 min. En plade af gangen.

10. Når bollerne er helt afkølede kan du komme glasur på bollen, det giver det helt rigtige
     look.


Tips:

Denne opskrift er venligst udlånt fra 
Amo Den store fødselsdags Bagebog
 
© 2008 Amo & Lantmännen Cerealia