Langtids stegt Nakkefilet i ovn ( Pulled Pork om i vil! )

Fersk Nakkefilet Rubben er nu blandet 
Klar til ovnen med stagetermometer
Opskrift & Foto: © Jacob Varberg


Ingredienser:

1,5 - 2 kg Nakkefilet fra gris

Til Rubben skal bruges

4 spsk Brun Farin
2 spsk Rød Paprika
1 Spsk Salt
1 tsk Spidskommen
1 tsk Stødt Chilli 
1 tsk Peber

Fremgangsmåde:

Bland alle Rubbens ingredienser sammen og gnid det godt ind i Nakkefileen i 3-4 min. 
Sæt nu Nakkefileen i en bradpande sæt den ind i ovnen som er sat på 100° grader

Lad nu Nakkefileen langtidsstege i ca 8 timer, når stegen er nået 95
° - 96° graders kernetemperatur er den færdig stegt.
Her vil kødet være så mørt at det vil falde helt fra hinanden.

Stegetiden kan svinge lidt men kig godt efter stegetermometeret for det er det du bedst kan gå efter.

Herunder et lille skema  som viser kernetemperaturen i nakkefileen under stegning ved 100° grader.

1       time        35°

1½    time        40°

2½    time       57
° 

3½    time       70
° 

4½       timer       77
° 

5½       timer       80
° 

6½      timer       83
° 

8       timer       96
°