Rugmels franskbrød i Bagemaskinen

 Antal: Ca. 750 gram.
 
 
Ingredienser:
 
3,15 dl. Vand (Lunken)
 375 Gram Hvedemel
 120 Gram Rugmel
 30 gram Sukker
 10 gram salt
 25 Gram gær 
 eller
 11 gram tørgær
 15 gram majsmel
 
 Ekstra:
 5 gram kommenfrø
 
 
Bageprogram:

 Franskbrød 
 
 Bruning:
 Stilles på lys

 
 
Fremgangsmåde:
 1. 
Følg fremgangsmåden på din bagemaskines manual.
 
 Normalt ville det være:
 
 1. Hæld den lunkne vand i bagemaskinen
 
 2. Kom så mel i bagemaskinen
 
 3. Lav en lille fordybning til tørgæren i toppen, hvis der er forsinkelse i bagetiden (timer)

     
    3.a Bruges frisk gær skal det opløses i det lunkne vand, bruges der frisk gær må
            man ikke bruge timer funktionen, fordi gæren ikke kan tåle at stå natten
            over.
 

 
4. Indtast så program og indstil bruningsgraden.
 
 5. Når det er færdigt tages det straks ud af bagemaskinen.