Der findes næsten ikke noget som nutella. Så hvorfor ikke bruge det når du bager.

Denne lette opskrift et issustreret med billeder der burde gøre det lettere at forstå opskriften.

Ingredienser:

450 g hvedemel
80 g sukker
2 tsk ( 7g) tørgær eller 30 g. alm. gær
0,5 g salt ( en fingerspids )
30 g smeltet smør / margerine
3,5 dl lunken mælk
2 æggeblommer ( gem æggehviden til pensling )
Nutella til at smørre de 3 lag ( Smør endelig ikke for tykt på. )

 

1. Ælt dejen godt sammen i en røremaskine i 5-10 min

2. Når dejen er rørt sammen rulles den sammen til en lille kugle som indsmøres i madolie. 

3. Lad den hæve overdækket i røreskålen i ca 2 timer til den er hævet til dobbelt størelse. 

4. Når dejen er hævet slåes luften ud af dejen og rulles til en aflang pølse.

5. Pølsen skæres i 4 lige store stykker.

 6. Rul nu hver kugle ud til en cirkel på størelse med en spise tallerken.

 






7. Læg 1. lag på et bagepapir, tryk så tallerknen ned i dejen så du får et rundt mærke

8. Gentag nu denne 3 gange mere så du har 4 lag klar.

9. Læg det første lag på en bageplade med papiret neders.

10. Smør så DEN OPVARMEDE nutella up på det første lag








11. gentag med 2 lag mere og læg til sidst det øverste lag på.

12. Læg nu tallerknen ovenpå og skær rundt om den så du får en helt cirkel rund dej.








13. Tag nu et glas og stil lige i midten 

14. Skær ind til glasset i Hel, Kvart over, Halv og Kvart i.








15. Skær igen i midten af disse stykker 

16. Og gentag igen i midten af de næste. så du ender op med 16 lige store dele. lad koppen stå.

17. tag nu 2 stykker og drej dem mod hinanden 2 omgange.








18. Tryg nu enderne sammen rigtig godt så de ikke går op under bagning.
 
19. Efter 10 min. hævning overdækket, pensles nu med æggehvide og stilles i den forvarmede ovn ( varmluft 200 grader )








20. Bag i 15-20 min til den er flot lys brun. Hellere 2 min for meget end 2 for lidt.