Antal: Ca. 950 gram.

 
 
Ingredienser:
 
dl. Vand (Lunken)
 3,5 dl Kernemælk
 250 Gram Groft rugmel
 350 Gram sigtemel
 2 tsk. salt
 1 pk tørgær ( 11,8 gram )
 
 
Bageprogram:

 Rugbrød
 
 Bruning:
 Medium ( Lær din bagemaskine at kende. Når du kender den til de forskellige brødtyper kan du uden problemer finde den rigtige bruning. )
 
 Testet med:
 XBM2000 fra Bagemaskinen.dk

 
 
Fremgangsmåde:
 1. 
Følg fremgangsmåden på din bagemaskines manual.
 
 Normalt ville det være:
 
 1. Hæld vand og kernemælk i bagemaskinen
 
 2. Kom så mel i bagemaskinen
 
 3. Lav en lille fordybning til tørgæren i toppen, hvis der er forsinkelse i bagetiden (timer)

     
 4.
 Indtast så program og indstil bruningsgraden.
 
 5. Når det er færdigt tages det straks ud af bagemaskinen.
 
 6. Fold et vådt viskestykke uden om rugbrødet i ½ time det gør at det ikke bliver så
     hårdt i kanten.