Franskbrød uden mælk

 

 

 

 

  

2014 © Foto Jacob Varberg

Antal: 1 stk. ( Lav dobbelt portion hvis du ønsker 2 brød som på billedet )

 

Ingredienser:
500-600 gram Hvedemel
25 gram Smør eller Margarine
25 gram Gær
4 dl. vand
1 tsk. Salt (5 g)
1 tsk. Sukker (5 g)

Fremgangsmåde:

1. Smelt smørret og kom vandet heri, lad det blive lunt (38 grader)
    hvorefter du opløser gæren i det.

2. Rør nu lidt mel i og tilsæt salt og sukker 

3. Rør nu den sidste mel i og ælt dejen godt sammen.

4. Dejen skal være let klæbende til hænder og bord.

5. Lad nu dejen hæve tildækket i ½ time et lunt sted.

6. Slå nu luften ud af dejen og for et brød som lægges i en form ( ca. 1,6 liter ) eller på
    en smurt bageplade.

7. Lad nu brødet efterhæve i ydeligerer 30 min et lunt sted

8. Brødet penslet med vand, mælk eller æg og ridses på langs.

9. Bag nu brødet i 30-40 min ved 200 grader i alm oven midterste rist eller 220 grader i varmluft ovn.
 
Tips: Brug eventuelt birkes eller andre frø oven på brødet. det giver et lækker pift