Kage Æblehorn

Antal: 16 stk.

Ingredienser:
50 gram gær
50 gram blødt usaltet smør
250 gram hvedemel
2 spsk. Kold mælk
1 tsk. kardemomme
2 stk. æg

Fyld:
Æblemos

Pensling:
Et sammen pisket æg eller piskefløde

Fremgangsmåde:
1. Rør gæren ud i den helt holde mælk

2. Tilsæt så mel og de øvrige ingredienser og ælt så dejen glat og ensartet.

3. Lad dejen hæve tildækket i ca 20 min.

4. Gennem ælt så dejen igen og del den i 2 lige store stykker

5. Rul de 2 stykker til kugler og lav dem til flade runde plader som deles i 8 stk. hver. 

6. Hver trekant smæres nu med æblemos og rulles sammen til et horn startende
    med den tykke ende.
7. Sæt nu hornene på en bageplade og lad dem hæve tildækket i 40 min.

8. Ovnen skal være forvarmet til 220 grader (200 grader ved varmluft)

9. Bag nu hornene i ca. 10 min.

10. Hornene skal være helt afkølede inden de pyntes med Glasur

Denne opskrift er venligst udlånt fra 
Amo Den store fødselsdags Bagebog

© 2008 Amo & Lantmännen Cerealia