Kanelsnegle

 

Antal: 30 stk.

 

Ingredienser:
500 gram Hvedemel
75 gram Smør eller Margarine
50 gram Gær
2,5 dl. Mælk (Ca.)
1 stk. Æg
1 spsk. Sukker (25 g)
1 tsk. Salt(5 g)
1 tsk. Kanel

Remonce:
 
100 gram smør
100 gram brunfarin

 

Til pensling:
Brug 1 sammen pisket æg.

Til pynt:
Glasur

 

Fremgangsmåde for Remonce:
Put begge ingredienser i en skål og ælt det sammen til en helt ens konsistens.

Fremgangsmåde:

1. Lun mælken (38 grader)
    hvorefter du opløser gæren i det.

2. Tilsæt nu de andre ingredienser og ælt til er helt glat og uden klumper, altså helt
    ensartet.

3. Lad nu dejen hvile i nogle få minutter.

4. Rul nu dejen ud til en plade på ca. 24x30 cm.

5. Smør nu remoncen ud på hele pladen og drys med kanel over hele stykket.

6. Rul nu pladen sammen til en pølse som nu skæres ud i 1 cm tykke skiver.

7. Kom nu sneglene på 2 bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket til dobbelt
    størrelse.

8. Imens der efter hæves, kan du tænde ovnen, så den er klar, til at sætte sneglene ind.
   Ovnen skal være 220 grader varm (Varmluft 200 grader).

9. Bag nu bollerne midt i ovnen i ca. 10 min. En plade af gangen.

10. Når sneglene er helt afkølede kan du komme glasur på, det giver det helt rigtige look.


Tips:

 

Det bedste resultat: 
Ælt dejen rigtig godt sammen.

Frysetips:
 
Når bollerne er helt afkølede kan du fryse dem, når du så skal bruge dem igen, kan du varme dem i ovnen og du får næsten helt nybagte boller.


Denne opskrift er venligst udlånt fra 
Amo Den store fødselsdags Bagebog
 
© 2008 Amo & Lantmännen Cerealia