Lagkagebund fragilite

 

Antal: 3 runde bunde

Ingredienser:
2 spsk Hvedemel
200 gram flourmeleis
4 stk. Æggehvider
220 gram finthakkede mandler med skal

Fremgangsmåde:
1. Hak mandler helt fint, kan også blendes helt fint.

 

2. Pisk æggehviderne helt stive og vend derefter flormelis i.

3. Pisk så blandingen igennem og vend så mel og mandler i blandingen.

4. Tag så et stykke bagepapir og form 3 runde bunde af dejen, omkring 25 cm i diameter.

5. Inden det sættes i ovnen skal den være forvarmet til 130 grader (varmluft 120 grader)

6. Bagetiden er 30 min hvilket giver en sprød overflade og sej midte.

7. Bundene skal nu afkøle på en rist.


Tips:

Firkantet lagkagebunde
Denne portion rækker til en bradepande med målet 40x40 cm. Opskriften er ellers som ovenfor skrevet. Også samme bagetid.


Holdbarhed:
Bundene kan holde sig i ca. 2 ger i en tæt lukket kagedåse eller lignende.

Denne opskrift er venligst udlånt fra 
Amo Den store fødselsdags Bagebog

© 2008 Amo & Lantmännen Cerealia