Kage Fødselsdagskringle med nødder og perlesukker
 

 Antal: 16-20 personer
 
 Ingredienser:

 500 gram Hvedemel
 150 gram Smør eller Margarine
 75 gram Gær
 2,5 dl. Mælk (Ca.)
 2 stk. Æg
 1 spsk. Sukker (25 g)
 1 tsk. Salt (5 g)
 
 Remonce
 
150 gram smør 
 150 gram sukker
 
 Pynt:
 100 gram hakkede hasselnødder
 perlesukker
 
 Til pensling:

 Brug 1 sammen pisket æg.
 
 Fremgangsmåde:

 1. Smelt smørret og kom mælken i, lad det blive lunt (38 grader)
     hvorefter du opløser gæren i det.
 
 2. Tilsæt sukker, og pisk æggene sammen og kom dem i.
 
 3. Rør nu melet i med en grydeske, blandingen skal være meget lind, 
    gerne så du tror der er for lidt mel i opskriften. Rør dejen til den er glat.
 
 4. Dejen skal nu hæve tildækket og lunt i 30 min.
 
 5. rul nu dejen ud i et stykke 15x85 cm
 
 6. Rør nu remoncen sammen og smør den midt på dejen.
 
 7. Bøj nu først den ene side og såden anden side mod midten og del stangen i 2.
 
 8. Læg dem nu på en bageplade med bagepapir med folden opad.
 
 9. Lad nu kringlestangen hvile tildækket i 30 min.
 
 10. Imens der efter hæves kan du tænde ovnen så den er klar.
      Ovnen skal være 220 grader varm (Varmluft 200 grader)
 
 11. Pensel nu kringlen med sammen pisket æg og drys så perlesukker og de hakkede
      nødder hen over folden. Sæt den i ovnen i ca 20 min.
 
 
Denne opskrift er venligst udlånt fra 
 Amo Den store fødselsdags Bagebog
 
 © 2008 Amo & Lantmännen Cerealia