Når tiden er inde til græskar er det ikke til at smide de lækre kerner ud når man har pateret sit græskar.

Så her får du vores ynglings opskrift på Ristede græskarkerner i ovnen.

  


Ingredienser:

Kerner fra 1 stort græskar

1 tsk salt

1 spsk olie

1 l vand

 

Fremgangsmåde:

1 Pil så mange dele fra kernerne som muligt.

2. skyl kernerne grundigt 

3. Kog kernerne i 20 -30 min i 1 L vand

4. Tør kernerne godt af i et viskestykke

5. Kom kernerne i en skål og vend dem i 1 spsk olie.

6. Drys saltet over dem

7. Fordel kernerne på en bageplade med bagepapir i et tyndt og ensartet lag

8. Stil kernerne i en forvarmet ovn 300 grader eller så højt det kan lade sig gøre.

9. Bag først i 5 min hvorefter du vender kernerne rundt på pladen

10. Fortsæt med 2-5 min af gangen til de er gyldne. ( Kun gyldne )

Advarsel! Bliver de for mørke smager de ikke alt for godt.