Fransk nougat

Ingredienser:

2,75 dl Melis 
1 dl Honning 
1 dl Glukosesirup 
1 dl Vand 
2 stk små æggehvider 
0,5 dl Melis 
100 g pistacienødder (de grønne fra iran) 
130 g smuttede mandler 
130 g afskallede hasselnødder 

Flormelis, til at strø med

Til denne opskrift skal du bruge:

Elektronisk stegetermometer 

Køkken Maskine med flade piskeris / mixer 

Handsker i gummi

Silikone måtte til bagning 

Glykosen er i for at nougatten bliver cremet og Honningen er i som smagsgiver.

Kniven du skære ud med skal være smurt i en smule madolie helst neutral i smagen. 

For at nougatten ikke klæber fast til kniven.

Sådan gør du!

1. Tænd ovnen på 150 grader.

2. Kog sukker, honning, glukosesirup og vand i en gryde, indtil siruppen når en temperatur på 148 grader. 

   Brug et kød termometer.

3. Pisk æggehviderne i mellemtiden, og den anden mængde af sukker til et luftigt og cremet marengs. 

   Pisk ikke massen for fast.

4. Hæld derefter sukker blanding langsomt i marengsdejen og pisk i ca 10 minutter, indtil det er hvidt og lidt luftige.

5. I mellemtiden opvarmes pistacienødder, mandler og hele, afskallede hasselnødder i ovnen i ca 5 minutter. 
   De skal ud, før de begynder at blive brune.

6. Tag handsker i plast eller gummi på for at beskytte dig mod varmen.

7.  Tilføj de varme nødder og mandler i dejen og rør dem forsigtigt på laveste hastighed. Bland indtil det er jævnt fordelt i dejen.

8. Drys flormelis på et bagepapir eller silikoneunderlag.

9. Fordel nu dejen ud op måtten eller bagepapiret og drys igen melis ud over inden du lukker bagepapir eller måtte tæt omkring massen.

10. Rul eller tryk nougat ud til omkring 1,5 cm tykkelse og lad det køle af.

11. Skær i skiver. Kan holde sig lidt i tætsluttende glas ved stuetemperatur.