Hjemmelavede Bløde Flødekarameller

Næsten som Mette Blomsterbergs karameller

 Her er min egen opskrift der er lidt modificert i forhold til andre kendte opskrifter. 

  

 

Ingredienser

500 g sukker
½ Liter piskefløde
1 tsk vanilie pulver ( Har du ikke Vanilie pulver kan vanilie sukker godt bruges )
50 gram smør ikke Kærgården ol.
1/4 tsk fint salt
100 g glykosesirup gerne i fast form ( men flydende kan også anvendes )

Fremgangsmåde

1. Kom først glykosesirup i gryden og dernæst alle de andre ingredienser.

2. Kog nu blandingen så den begynder at blive mørkere og mørkere, Rør midst 1 gang i minuttet.

3. Når blandinge begynder at slippe bunden og er flot gylden brun skal du hælde blandingen over i en 
bradpande som du har beklædt med olieret bagepapir. 

( Jeg plejer at måle med et sukker termometer til 125 grader )

4. Lad det nu stivne i køleskabet i 4 timer eller bedst på køkkenbordet til dagen efter.