Hjemmebagte rundstykker opskrift:

12 stk

Ingredienser:
 
500 gram Hvedemel
 50 gram Smør eller Margarine
 50 gram Gær
 2,5 dl. Mælk (Ca.)
 1 spsk. Sukker (25 g)
 1 tsk. Salt(5 g)
 
 
Til pensling:
 Brug 1 sammen pisket æg.

    Til pynt:
Sesamfrø til bunden og birkes til toppen

Fremgangsmåde:
1. Lun mælken (38 grader)
    hvorefter du opløser gæren i det.

2. Tilsæt nu de andre ingredienser og ælt til er helt glat og uden klumper, altså helt
    ensartet.

3. Lad nu dejen hvile køligt 1 time (+18 grader)

4. Slå så dejen sammen og del den i 3 lige dele som igen deles i 4 lige store dele. 

5. Form nu stykkerne til boller og læg dem på en bageplade. Hvis der er en samling på din 
    bolle, skal den vende ned af.

6. Dyp nu bollen ned i en skål med det sammenpiskede æg og dyp den i sesamfrø og
    birkes henholdsvis i top og bund. 

7. Stil dem nu tilbage på en bageplade med bagepapir. Og giv dem et snit eller kryds med
   en meget skarp kniv, eks. en hobbykniv. 

8. Lad nu Rundstykkerne efterhæve i 30 min.


8. Imens der efter hæves, kan du tænde ovnen, så den er klar, til at sætte rundstykkerne
   
 ind.Ovnen skal være 220 grader varm (Varmluft 200 grader).

9. Bag nu bollerne midt i ovnen i ca. 12 min. 

10. Lad rundstykkerne køle helt ned inden du putter dem i en lufttæt pose.
 


Tips: 
Det bedste resultat:

 Dejen må ikke være for tør.

Opbevaring: 
Når bollerne er helt afkølede kan du komme dem i en helt lufttæt pose og de kan nemt holde sig friske i 3-4 dage. Når du skal bruge dem kan du varme dem i ovnen igen eller spise dem som de er.

Denne opskrift er venligst udlånt fra 
Amo Den store fødselsdags Bagebog
 
© 2008 Amo & Lantmännen Cerealia