Franskbrød med mælk

 

 

 

  
2014 © Foto Jacob Varberg

 Antal: 1 stk. ( Lav dobbelt portion hvis du ønsker 2 som på billederne )
 
 Ingredienser:

 500-600 gram Hvedemel
 25 gram Smør eller Margarine
 25 gram Gær
 4   dl. mælk
 1 tsk. Salt (5 g)
 1 tsk. Sukker (5 g)
 
 Fremgangsmåde:

 1. Smelt smørret og kom mælken heri, lad det blive lunt (38 grader)
     hvorefter du opløser gæren i det.
 
 2. Rør nu lidt mel i og tilsæt salt og sukker 
 
 3. Rør nu den sidste mel i og ælt dejen godt sammen.
 
 4. Dejen skal være let klæbende til hænder og bord.
 
 5. Lad nu dejen hæve tildækket i ½ time et lunt sted.
 
 6. Slå nu luften ud af dejen og for et brød som lægges i en form ( ca. 1,6 liter ) eller på
     en smurt bageplade.
 
 7. Lad nu brødet efterhæve i ydeligerer 30 min et lunt sted
 
 8. Brødet penslet med vand, mælk eller æg og ridses på langs.
 
 9. Bag nu brødet i 30-40 min ved 200 grader i alm oven midterste rist eller 220 grader i varmluft ovn.
  
 Tips: Brug eventuelt birkes eller andre frø oven på brødet. det giver et lækker pift