Lagkagebund Mørk brun

 

Antal: 1 tyk eller 3 tynde bunde

Ingredienser:

130 gram Hvedemel

30 gram kakaopulver

150 gram Blød smør eller margarine

3 stk. Æg

150 gram Sukker

1 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde:

1. Rør både fedtstoffet og sukker til en let og luftig

    blanding.

2. Rør så 1 æg i af gangen.

3. Bland så bagepulver og melet og kakaopulveret godt sammen inden det forsigtigt vendes i blandingen.

4. Kom nu blandingen (dejen) i en smurt lagkageform eller springform

5. Inden det sættes i ovnen skal den være forvarmet til 220 grader (varmluft 200 grader)

6. Bagetiden er 8-10 min for de tynde bunde og 15-25 min for de tykke bunde.

Tips:

Firkantet lagkagebunde

Denne portion rækker til en bradepande med målet 40x40 cm. Opskriften er ellers som ovenfor skrevet. Også samme bagetid.

Frysetips: 

Du kan sagtens fryse en lagkagebund, det eneste du skal gøre er at ligge en omgang bagepapir i mellem hver bund og så direkte i en frysepose.

 

 

 

Denne opskrift er venligst udlånt fra 

Amo Den store fødselsdags Bagebog

 

© 2008 Amo & Lantmännen Cerealia