Fødselsdagsboller opskrift:

24 stk

Ingredienser:
 500 gram Hvedemel
 150 gram Smør eller Margarine
 75 gram Gær
 2,5 dl. Mælk (Ca.)
 2 stk. Æg
 1 spsk. Sukker (25 g)
 1 tsk. Salt (5 g)
 1 tsk. Stødt kardemomme
 
 Til pensling:
 Brug 1 sammen pisket æg.

Fremgangsmåde:
 1. Smelt smørret og kom mælken i, lad det blive lunt (38 grader)
     hvorefter du opløser gæren i det.
 
 2. Tilsæt sukker, og pisk æggene sammen og kom dem i.
 
 3. Rør nu melet i med en grydeske, blandingen skal være meget lind, 
    gerne så du tror der er for lidt mel i opskriften. Rør dejen til den er glat.
 
 4. Dejen skal nu hæve tildækket og lunt i 30 min.
 
 5. Kom nu en god portion mel (gerne Durum mel) eller Olie på hænderne, 
    og form bollerne i den noget klistrede dej. 
    Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem så efterhæve i 40 min.
 
 6. Imens der efter hæves kan du tænde ovnen så den er klar til at sætte bollerne ind.
    Ovnen skal være 220 grader varm (Varmluft 200 grader)
 
 7. Pensel nu bollerne med sammen pisket æg og sæt dem i ovnen i ca 10-12 min.
 
 Tips: 
Det bedste resultat:

 Dejen skal være meget meget blød inden den sættes til hævning, 
 så bliver resultatet bedst.

Frysetips: 
Når bollerne er helt afkølede kan du fryse dem, når du så skal bruge dem igen, kan du varme dem i ovnen og du får næsten helt nybagte boller.

Denne opskrift er venligst udlånt fra 
Amo Den store fødselsdags Bagebog
 
© 2008 Amo & Lantmännen Cerealia