Store maxi burgerboller

Antal: 10 -15 stk.

 

Ingredienser:
500 gram Hvedemel
100 gram fuldkornshvedemel
½ dl. olie (gerne jomfrukerne olie oliven)
50 gram Gær
3 dl. vand (lunken)
1 stk. Æg
3 spsk. Sukker
1 tsk. Salt(5 g)
100 g sesamfrø

Til pensling:
Brug 1 sammen pisket æg.

Pynt:
sesamfrø

Fremgangsmåde:
1. Lun vandet (38 grader)
    hvorefter du opløser gæren i det.

2. Tilsæt nu de andre ingredienser og ælt til er helt glat og uden klumper, altså helt
    ensartet.

3. Lad nu dejen hæve tildækket i 30 min. (lunt)

4. Del nu dejen i 10-15 dele der er lige store, og rul dem til boller og prik dem med en
    gaffel efter du har trykket dem lidt flade. Læg dem derefter på en bageplade med
    bagepapir, husk at holde god afstand mellem bollerne.

5. Lad nu bollerne hæve igen også denne gang tildækket til dobbelt størelse ca. 40 min.

6. Pensel med æg og drys sesam på bollerne.


7. Imens der efter hæves, kan du tænde ovnen, så den er klar, til at sætte bollerne ind.
    Ovnen skal være 225 grader varm (Varmluft 210 grader).

8. Bag nu bollerne midt i ovnen i ca. 10-14 min.


Tips:

Det bedste resultat: 
Ælt dejen rigtig godt sammen.

Frysetips:
 
Når bollerne er helt afkølede kan du fryse dem, når du så skal bruge dem igen, kan du varme dem i ovnen og du får næsten helt nybagte boller.

Disse boller passer rigtig godt til Pulled Pork Burger The Klint Edition m.m