Ingredienser:
500 gram Hvedemel
150 gram smør eller margarine
75 gram Gær
2½ dl. mælk
1 stk. Æg
1 spsk. Sukker
1 tsk. Salt(5 g)
1 tsk. kardemomme

 

Til pensling:
Brug 1 sammen pisket æg.
og perlesukker

    Fremgangsmåde:
1. Lun mælken (38 grader)
    hvorefter du opløser gæren i det.

2. Tilsæt nu de andre ingredienser og ælt til er helt glat og uden klumper, altså helt
    ensartet.

3. Del nu dejen i 3 dele der er lige store, og rul dem til 3 kugler som nu skal hvile i nogle
    få minutter.

4. Rul nu dejen til en lang pølse (ca. 24 cm lang) og del så pølsen i 8 lige store stykker.
    Disse stykker former du nu til fine boller.

5. Tryk dem i hjertefacon og kom dem på 2 bageplader med bagepapir. 

6. Lad nu bollerne hæve til dobbelt størrelse tildækket og lunt.

7. Imens der efter hæves, kan du tænde ovnen, så den er klar, til at sætte bollerne ind.
    Ovnen skal være 220 grader varm (Varmluft 200 grader).

8. Pensel nu med 1 sammen pisket æg. Og drys med perlesukker

9. Bag nu bollerne midt i ovnen i ca. 10 min. En plade af gangen.


Tips:

Det bedste resultat: 
 Ælt dejen rigtig godt sammen.

Frysetips: 
 Når pølsebrødene er helt afkølede kan du fryse dem, når du så skal bruge dem igen, kan du varme dem i ovnen og du får næsten helt nybagte pølsebrød.

 Denne opskrift er venligst udlånt fra 
 Amo Den store fødselsdags Bagebog
 
© 2008 Amo & Lantmännen Cerealia