Kage Æblehorn á lá kanel

Antal: 16 stk.

Ingredienser:
50 gram gær
50 gram blødt usaltet smør
250 gram hvedemel
2 spsk. Kold mælk
1 tsk. kardemomme
2 stk. æg

Fyld:
Groft revet æble og revet rå marcipan
stødt kanel

Pensling:
Et sammen pisket æg eller piskefløde

Fremgangsmåde:
1. Rør gæren ud i den helt holde mælk

2. Tilsæt så mel og de øvrige ingredienser og ælt så dejen glat og ensartet.

3. Lad dejen hæve tildækket i ca 20 min.

4. Gennem ælt så dejen igen og del den i 2 lige store stykker

5. Rul de 2 stykker til kugler og lav dem til flade runde plader som deles i 8 stk. hver. 

6. Hver trekant fyldes nu med revet æble og et drys kanel, hvorefter de rulles sammen til
    et horn startende med den tykke ende.

7. Sæt nu hornene på en bageplade og lad dem hæve tildækket i 40 min.

8. Ovnen skal være forvarmet til 220 grader (200 grader ved varmluft)

9. Bag nu hornene i ca. 10 min.

10. Hornene skal være helt afkølede inden de pyntes med Glasur

Denne opskrift er venligst udlånt fra 
Amo Den store fødselsdags Bagebog

© 2008 Amo & Lantmännen Cerealia