Lagkage Islagkage

 

Antal: 1 lagkage 8-10 personer

Ingredienser:
2 lagkagebunde (feks  Lys, brunMandelbund)
2 liter vanilleis
100 gram knuste makroner
100 gram hakket, mørk chokolade


Marcipanlåg:
300 gram ren marcipan
Lidt flormelis

Fremgangsmåde:
1. 
Isen ligges i en skål så den bliver blød nok til at kunne røre sammen med de knuste
    makroner og chokolade.

2. Tag en springform og læg noget plastfolie i formen, læg så en lagkagebund i og noget
    is, så bund til toppen, dette trykkes nu godt sammen, og sættes så i fryseren igen,
    mindst i 12 timer.

 

3. Så æltes marcipanen godt igennem og rulles så tyndt ud på et stykke bagepapir, for at
   marcipanen ikke kommer til at hænge fast drysser man lidt flormelis ud på marcipanen.

4. Nu er det tid for at tage isen ud af fryseren igen og sætte den på et fad. Læg så
   marcipanlåget ud på kagen og tryk det godt fast. Skær derefter det overflødige
   marcipan væk. Du kan feks bruge det overskydende marcipan til at pynte kagen med.

 

 

Denne opskrift er venligst udlånt fra 
Amo Den store fødselsdags Bagebog

© 2008 Amo & Lantmännen Cerealia