Store maxi pølsebrød

Antal: 10 stk.

Ingredienser:
500 gram Hvedemel
100 gram fuldkornshvedemel
½ dl. olie (gerne jomfrukerne olie oliven)
50 gram Gær
3 dl. vand (lunken)
1 stk. Æg
3 spsk. Sukker
1 tsk. Salt(5 g)
100 g sesamfrø

Til pensling:
Brug 1 sammen pisket æg.

 

Fremgangsmåde:
1. Lun vandet (38 grader)
    hvorefter du opløser gæren i det.

2. Tilsæt nu de andre ingredienser og ælt til er helt glat og uden klumper, altså helt
    ensartet.

3. Lad nu dejen hæve tildækket i 30 min. (lunt)

4. Del nu dejen i 10 dele der er lige store, og rul dem til aflange pølsebrød som du kommer
    i en bradepande med bagepapir.  

5. Lad nu brødene hæve igen også denne gang tildækket til dobbelt størelse ca. 40 min.

6. Pensel med æg


7. Imens der efter hæves, kan du tænde ovnen, så den er klar, til at sætte pølsebrødene
   
 ind. Ovnen skal være 225 grader varm (Varmluft 210 grader).

8. Bag nu bollerne midt i ovnen i ca. 14 min.


Tips:

Det bedste resultat: 
Ælt dejen rigtig godt sammen.

Frysetips:
 
Når pølsebrødene er helt afkølede kan du fryse dem, når du så skal bruge dem igen, kan du varme dem i ovnen og du får næsten helt nybagte pølsebrød.