Surdejs opskrift:

 











Når der er godt gang i surdejen kan man se det gennem glasset hvor der er små bobler.
Jeg "snakker" med min surdej hver dag og kigger om den har det godt. Den skal have mad en gang hver 2. dag så man sikre at den forbliver aktiv.
Jeg giver min et skefuld groft rugmel og en sjat vand.

Ingredienser:

2 dl. vand
1 dl Yoghurt natural eller A38
spsk. honning eller sirup
200 g rugmel
spsk. salt
evt 6 gram gær

Fremgangsmåde:

1. Bland det hele sammen og lad det stå som en lindgrød på køkkenboret til næste dag.   

2. Kom nu 2 dl rugmel mere i blandingen i og kom så en passende mængde vand i blandingen så den stadig er en lind grød.

3. Lad den nu igen stå 1-2 dage og fortsæt med at tilsætte 2 dl rugmel og vand    ( dette skal du altid fortsætte med hvis du vil have den surdej til at blive ved og ved. )

4. Når surdejen lugter sur/ syrligt er den ved at være klar.

Tips: Man kan udlade gær det gør surdejen bedre i det lange løb.

Egner sig fantastisk til dette mørke rugbrød.