Lagkagebund Lys

 

Antal: 1 tyk eller 3 tynde bunde

 

Ingredienser:
150 gram Hvedemel
150 gram Blød smør eller margarine
3 stk. Æg
150 gram Sukker
1 tsk. 
bagepulver

Fremgangsmåde:
1. Rør både fedtstoffet og sukker til en let og luftig
    blanding.

2. Rør så 1 æg i af gangen.

3Bland så bagepulver og melet godt sammen inden det forsigtigt vendes i blandingen.

4. Kom nu blandingen (dejen) i en smurt lagkageform eller springform

5. Inden det sættes i ovnen skal den være forvarmet til 220 grader (varmluft 200 grader)

6. Bagetiden er 8-10 min for de tynde bunde og 15-25 min for de tykke bunde.


Tips:

Firkantet lagkagebunde
Denne portion rækker til en bradepande med målet 40x40 cm. Opskriften er ellers som ovenfor skrevet. Også samme bagetid.

Frysetips: 
Du kan sagtens fryse en lagkagebund, det eneste du skal gøre er at ligge en omgang bagepapir i mellem hver bund og så direkte i en frysepose.

 

 

Denne opskrift er venligst udlånt fra 
Amo Den store fødselsdags Bagebog

© 2008 Amo & Lantmännen Cerealia