Der er ikke noget så lækkert som en velstegt colottesteg. Og med en interval stegning som slet ikke er særlig svær er det med perfekt resultat nærmest hver gang.

Jeg har efter lidt søgen fundet nogle forskellige sider hvor jeg har lånt lidt af opskrifterne og metoderne for interval stegning.

Interval stegning er bare at følge et skema. Når først du har klargjort og renset din steg for sener ol.

Her kommer et lille skema over forskellige vægt klasser af din steg.

 

Vægt 1000g - 1300g 1300g - 1500g 1500g - 1700g  1700g og derover
Step 1 Stegetid 10 min. Stegetid 12 min. Stegetid 15 min. Stegetid 20 min.
Step 2 Hviletid 10 min. Hviletid 12 min. Hviletid 15 min. Hviletid 20 min.
Step 3 Stegetid 10 min. Stegetid 12 min. Stegetid 15 min. Stegetid 20 min.
Step 4 Hviletid 10 min. Hviletid 12 min. Hviletid 15 min. Hviletid 20 min.
Step 5 Stegetid 
Stop når stegen er 56-57 grader
Stegetid 
Stop når stegen er 56-57 grader
Stegetid 
Stop når stegen er 56-57 grader
Stegetid 
Stop når stegen er 56-57 grader
Step 6 Hviletid 45 min. Hviletid 45 min. Hviletid 45 min. Hviletid 45 min.


Sådan gør du:

1. Tænd og forvarm din ovn 7 Grill til 180 grader ( Charbroil Big Easy Smoker tænd på fuld knald i 15 min og skru ned på lav. )

2. Rens din steg for sener og gnid med salt og evt hvidløg ol.

3. Kom stegen i grill eller ovn og følg nu intervallerne fra step 1 til 6 i skemaet ovenfor.

Husk at stegen skal af når den er mellem 56 og 57 ikke en grad senere og pak den så ind i 3-4 lag staniol og lad den hvile som i step 6 (45 min.)