Her er der tale om boller du ikke vil undvære. Julies egen opskrift på lækre fodbold boller er både gode som morgen boller eller til om eftermiddagen når man er færdig med at spille en kamp.

 

 

Ingredienser:

1000 g hvedemel
25 g Gær
75 g sesamfrø
2 stk salt
100 g hele spelt kerner
12 dl koldt vand
75 g hakkede mandler
75 g havregryn

Fremgangsmåde:

1. Spelt kernerne i 2 dl vand til vandet er væk og lad det afkøle til det er håndvarmt

2. Bland resten af ingredienserne sammen og kom den afkølede spelt masse i dejen

( Dejen skal være rigtig meget klistret )

3. stil den nu til hævning i køleskabet i mindst 10 timer

4. tag den kolde dej ud af køleskabet

5. Forvarm ovnen til 270 grader ( 250 varmluft )

6. Tag dejen og kom den på en bageplade med bagepapir i passende klumpet og bag den først 

7. Drys evt med havregryn eller sesamfrø inden de sættes i ovnen.

8. Bag først i 5 min ved 270 grader ( varmluft 250 grader )

9. Derefter 8- 15 min ved 200 grader ( varmluft 180 grader ) ( til de er gylden brune og lyder hule når man banker på bunden )