Brunsvigerboller opskrift:

Ingredienser:

 500 gram Hvedemel
 75 gram Smør eller Margarine
 50 gram Gær
 2,5 dl. Mælk (Ca.)
 1 stk. Æg
 1 spsk. Sukker (25 g)
 1 tsk. Salt(5 g)
 

 Til pensling:

 Brug 1 sammen pisket æg.
 
 
Remonce:
 
 100 gram smør
 100 gram brunfarin

Fremgangsmåde for Remonce:
Put begge ingredienser i en skål og ælt det sammen til en helt ens konsistens.

Fremgangsmåde:
1. Lun mælken (38 grader)
    hvorefter du opløser gæren i det.

2. Tilsæt nu de andre ingredienser og ælt til er helt glat og uden klumper, altså helt
    ensartet.

3. Del nu dejen i 3 dele der er lige store, og rul dem til 3 kugler som nu skal hvile i nogle
   få minutter.

4. Rul nu dejen til en lang pølse (ca. 16 cm lang) og del så pølsen i 8 lige store stykker.
    Disse stykker former du nu til fine boller.

5. Kom nu bollerne på 2 bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket til dobbelt
    størrelse.

6. Imens der efter hæves, kan du tænde ovnen, så den er klar, til at sætte bollerne ind.
    Ovnen skal være 220 grader varm (Varmluft 200 grader).

7. Når bollerne er færdig hævet prikker du en fordybning midt i bollen, hvori du kommer  
   1 tsk. rørtremonce.

8. Bag nu bollerne midt i ovnen i ca. 10 min. En plade af gangen.


Tips:

Det bedste resultat: 
Ælt dejen rigtig godt sammen.

Frysetips: 
Når bollerne er helt afkølede kan du fryse dem, når du så skal bruge dem igen, kan du varme dem i ovnen og du får næsten helt nybagte boller.


 Denne opskrift er venligst udlånt fra 
 Amo Den store fødselsdags Bagebog
 
 © 2008 Amo & Lantmännen Cerealia