Antal: 1 tyk eller 3 tynde bunde

Ingredienser:
130 gram Hvedemel
30 gram mandelmel
100 gram smør

4
 stk. Æg
175 gram Sukker
1 tsk. 
bagepulver
1 tsk.
 Vanillesukker
eventuelt kan man også komme revet 
appelsin / citronskal (Usprøjtet)

Fremgangsmåde:
1. Pisk sukker og æg sammen til det er hvidt og luftigt.

2. Kom nu mandelmel og citron eller appelsin skal i forsigtigt.

3. Smelt så smør og bland det forsigtig i blandingen.

4. Nu kommes dejen i 3 smurte lagkageforme eller i en smurt springform.

5. Inden det sættes i ovnen skal den være forvarmet til 220 grader (varmluft 200 grader)

6. Bagetiden er 8-10 min for de tynde bunde og 15-25 min for de tykke bunde.


Tips:

Firkantet lagkagebunde
Denne portion rækker til en bradepande med målet 40x40 cm. Opskriften er ellers som ovenfor skrevet. Også samme bagetid.

Frysetips:
 
Du kan sagtens fryse en lagkagebund, det eneste du skal gøre er at ligge en omgang bagepapir i mellem hver bund og så direkte i en frysepose.

 

Denne opskrift er venligst udlånt fra 
Amo Den store fødselsdags Bagebog

© 2008 Amo & Lantmännen Cerealia