Langtids stegt Nakkefilet i ovn ( Pulled Pork om i vil! )
Opskrift & Foto: © Jacob Varberg
Ingredienser:
1,5 - 2 kg Nakkefilet fra gris
Til Rubben skal bruges
4 spsk Brun Farin
2 spsk Rød Paprika
1 Spsk Salt
1 tsk Spidskommen
1 tsk Stødt Chilli
1 tsk Peber
Fremgangsmåde:
Bland alle Rubbens ingredienser sammen og gnid det godt ind i Nakkefileen i 3-4 min.
Sæt nu Nakkefileen i en bradpande sæt den ind i ovnen som er sat på 100° grader
Lad nu Nakkefileen langtidsstege i ca 8 timer, når stegen er nået 95° - 96° graders kernetemperatur er den færdig stegt.
Her vil kødet være så mørt at det vil falde helt fra hinanden.
Stegetiden kan svinge lidt men kig godt efter stegetermometeret for det er det du bedst kan gå efter.
Herunder et lille skema som viser kernetemperaturen i nakkefileen under stegning ved 100° grader.
1 time 35°
1½ time 40°
2½ time 57°
3½ time 70°
4½ timer 77°
5½ timer 80°
6½ timer 83°
8 timer 96°