Slikopskrifter
Her finder du opskrifter på hjemmelavet slik ol.
Bolcher og Karameller:
Påskeæg med nougat og lakridspulver
Antal: 15 æg
Ingredienser:
250 g ODENSE Ren Rå Marcipan
½-1 tsk. lakridspulver
100 g ODENSE Blød Nougat
ODENSE Lys eller Mørk Chokolade
Pynt:
Farvet glasur eller krymmel
Fremgangsmåde:
1. Del marcipanen i 15 lige store stykker og tril til kugler.
2. Bland nougaten med lakridspulver og del i 15 lige store stykker.
3. Lav en fordybning i hver marcipankugle og fyld med lakridsnougat.
4. Pak marcipan omkring og form/tril til æggeform mellem håndfladerne.
5. Temperer nu chokoladen. Temperering af Chokolade
6. Overtræk med lys eller mørk chokolade og pynt med krymmel eller farvet glasur.
Tips: Knust tyrkisk peber kan erstatte lakridspulver.
Denne opskrift er venligst udlånt af
Odense marcipans www.odense-marcipan.dk
Adsense
Fransk nougat
Ingredienser:
2,75 dl Melis
1 dl Honning
1 dl Glukosesirup
1 dl Vand
2 stk små æggehvider
0,5 dl Melis
100 g pistacienødder (de grønne fra iran)
130 g smuttede mandler
130 g afskallede hasselnødder
Flormelis, til at strø med
Til denne opskrift skal du bruge:
Elektronisk stegetermometer
Køkken Maskine med flade piskeris / mixer
Handsker i gummi
Silikone måtte til bagning
Glykosen er i for at nougatten bliver cremet og Honningen er i som smagsgiver.
Kniven du skære ud med skal være smurt i en smule madolie helst neutral i smagen.
For at nougatten ikke klæber fast til kniven.
Sådan gør du!
1. Tænd ovnen på 150 grader.
2. Kog sukker, honning, glukosesirup og vand i en gryde, indtil siruppen når en temperatur på 148 grader.
Brug et kød termometer.
3. Pisk æggehviderne i mellemtiden, og den anden mængde af sukker til et luftigt og cremet marengs.
Pisk ikke massen for fast.
4. Hæld derefter sukker blanding langsomt i marengsdejen og pisk i ca 10 minutter, indtil det er hvidt og lidt luftige.
5. I mellemtiden opvarmes pistacienødder, mandler og hele, afskallede hasselnødder i ovnen i ca 5 minutter.
De skal ud, før de begynder at blive brune.
6. Tag handsker i plast eller gummi på for at beskytte dig mod varmen.
7. Tilføj de varme nødder og mandler i dejen og rør dem forsigtigt på laveste hastighed. Bland indtil det er jævnt fordelt i dejen.
8. Drys flormelis på et bagepapir eller silikoneunderlag.
9. Fordel nu dejen ud op måtten eller bagepapiret og drys igen melis ud over inden du lukker bagepapir eller måtte tæt omkring massen.
10. Rul eller tryk nougat ud til omkring 1,5 cm tykkelse og lad det køle af.
11. Skær i skiver. Kan holde sig lidt i tætsluttende glas ved stuetemperatur.
Adsense
Hjemmelavede Bløde Flødekarameller
Næsten som Mette Blomsterbergs karameller
Her er min egen opskrift der er lidt modificert i forhold til andre kendte opskrifter.
Ingredienser
500 g sukker
½ Liter piskefløde
1 tsk vanilie pulver ( Har du ikke Vanilie pulver kan vanilie sukker godt bruges )
50 gram smør ikke Kærgården ol.
1/4 tsk fint salt
100 g glykosesirup gerne i fast form ( men flydende kan også anvendes )
Fremgangsmåde
1. Kom først glykosesirup i gryden og dernæst alle de andre ingredienser.
2. Kog nu blandingen så den begynder at blive mørkere og mørkere, Rør midst 1 gang i minuttet.
3. Når blandinge begynder at slippe bunden og er flot gylden brun skal du hælde blandingen over i en
bradpande som du har beklædt med olieret bagepapir.
( Jeg plejer at måle med et sukker termometer til 125 grader )
4. Lad det nu stivne i køleskabet i 4 timer eller bedst på køkkenbordet til dagen efter.
Adsense