Lagkagebund Mørk brun
Antal: 1 tyk eller 3 tynde bunde
Ingredienser:
130 gram Hvedemel
30 gram kakaopulver
150 gram Blød smør eller margarine
3 stk. Æg
150 gram Sukker
1 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde:
1. Rør både fedtstoffet og sukker til en let og luftig
blanding.
2. Rør så 1 æg i af gangen.
3. Bland så bagepulver og melet og kakaopulveret godt sammen inden det forsigtigt vendes i blandingen.
4. Kom nu blandingen (dejen) i en smurt lagkageform eller springform
5. Inden det sættes i ovnen skal den være forvarmet til 220 grader (varmluft 200 grader)
6. Bagetiden er 8-10 min for de tynde bunde og 15-25 min for de tykke bunde.
Tips:
Firkantet lagkagebunde
Denne portion rækker til en bradepande med målet 40x40 cm. Opskriften er ellers som ovenfor skrevet. Også samme bagetid.
Frysetips:
Du kan sagtens fryse en lagkagebund, det eneste du skal gøre er at ligge en omgang bagepapir i mellem hver bund og så direkte i en frysepose.
Denne opskrift er venligst udlånt fra
Amo Den store fødselsdags Bagebog
© 2008 Amo & Lantmännen Cerealia