Der er ikke noget som frisk hjemmelavet hyldeblomstsaft.

( Se opskriften på verdens bedste hyldeblomst saft med sukker her ! ) 

Vi elsker selv at lave det og her får du vores bedste bud på opskriften til vernens bedste Hyldeblomstsaft.

Ingredienser:

30 skærme hyldeblomster ( Gerne plukket i solskind, da der er mest saft i blomsterne )

1 økologiske citroner 

1 L kogende vand

1 dl kunstig sød ( eks købt i Lidl )

30 g Citronsyre ( 1 brev )

1 spsk atamon ( kan undlades )


Sådan gør du:

Klip alle stilke og stængler af hyldeblomst skærmene ( Der må absolut ikke være blade med i blandingen )

Riv det gule af citronerne og skør det hvide kød fra. Skær herefter citronerne i rigtig tynde skiver.

Kog vandet.

Læg nu citronerne oven på alle hyldeblomst skærmene og hæld det kogende vand hen over det.

Kom Citronsyre og rør til det er opløst.

Når blandingen er afkølet til håndvarm kommes en spsk atamon i for holdbarheden.

Nu skal du dække skålen til og stille den på køl i 3 dage.

Sigt derefter saften fra og kom den i atamon skyllede flasker.

Blandingsforhold er relativ.

Vi kan bedst lide det med en blanding der hedder 1:4

 

Tips:

Du kan fryse 3 dl. i en plast sodavandsflaske så passer det til en kande saft og du forlænger yderligere holdbarheden.

 

 

Adsense

Der er ikke noget som frisk hjemmelavet hyldeblomstsaft.

 ( Se også opskriften uden sukker til Diabetes eller andre der ikke ønsker skukker i saften )

Vi elsker selv at lave det og her får du vores bedste bud på opskriften til vernens bedste Hyldeblomstsaft.

Ingredienser:

30 skærme hyldeblomster ( Gerne plukket i solskind, da der er mest saft i blomsterne )

2 økologiske citroner 

2 L kogende vand

1,5 kg Sukker

50 g Citronsyre ( 1,5 brev )

1 spsk atamon ( kan undlades )


Sådan gør du:

Klip alle stilke og stængler af hyldeblomst skærmene ( Der må absolut ikke være blade med i blandingen )

Riv det gule af citronerne og skør det hvide kød fra. Skær herefter citronerne i rigtig tynde skiver.

Kog vandet.

Læg nu citronerne oven på alle hyldeblomst skærmene og hæld det kogende vand hen over det.

Kom Citronsyre og sukker i og rør til det hele er opløst.

Når blandingen er afkølet til håndvarm kommes en spsk atamon i for holdbarheden.

Nu skal du dække skålen til og stille den på køl i 3 dage.

Sigt derefter saften fra og kom den i atamon skyllede flasker.

Blandingsforhold er relativ.

Vi kan bedst lide det med en blanding der hedder 1:4

 

Tips:

Du kan fryse 3 dl. i en plast sodavandsflaske så passer det til en kande saft og du forlænger yderligere holdbarheden.

 

 

Adsense