Langtidsstegt flæskesteg i ovn
Der er ikke noget så saftig og smagfuldt som en flæskesteg der er langtidsstegt.
Tag en svinekam og rids den ca en ½ cm ned. ikke ind i kødet men lige til.
Snit med ca ½ cm mellemrum. Nemmest er det at købe den ridset fra slagteren og derefter tjekke om det er lavet som det skal når man kommer hjem.
Salt og kom den i ovnen ved 100 grader, brug stegetermometer, når den har en kernetemperatur på 50 grader skruger du ovnen op til
250 grader og holder øje med at den ikke bliver for brændt på sværene, du skal ende med at have en kernetemperatur på 65 grader når du tager den ud.
Er sværen ikke helt færdig når du rammer de 65 grader kan du starte grillen i ovnen og give den et par min til den også er helt sprød i sværen.
Husk at holde øje med den når du har grillen tændt for det går stærkt. 20 sek. for meget og sværen er brændt.
Stege tiden er ca 2-3 timer med denne langtidstegning. Alt efter hvor stor en steg du steger.