Hjemmelavede Bløde Flødekarameller
Næsten som Mette Blomsterbergs karameller
Her er min egen opskrift der er lidt modificert i forhold til andre kendte opskrifter.
Ingredienser
500 g sukker
½ Liter piskefløde
1 tsk vanilie pulver ( Har du ikke Vanilie pulver kan vanilie sukker godt bruges )
50 gram smør ikke Kærgården ol.
1/4 tsk fint salt
100 g glykosesirup gerne i fast form ( men flydende kan også anvendes )
Fremgangsmåde
1. Kom først glykosesirup i gryden og dernæst alle de andre ingredienser.
2. Kog nu blandingen så den begynder at blive mørkere og mørkere, Rør midst 1 gang i minuttet.
3. Når blandinge begynder at slippe bunden og er flot gylden brun skal du hælde blandingen over i en
bradpande som du har beklædt med olieret bagepapir.
( Jeg plejer at måle med et sukker termometer til 125 grader )
4. Lad det nu stivne i køleskabet i 4 timer eller bedst på køkkenbordet til dagen efter.
Adsense