CharBroil Big Easy Smoker
Opskrifter lavet på Charbroil Big Easy Smoker:
Interval stegt colottesteg
McAllans Nøgne Spareribs
Flæskesteg / Kamsteg i Big Easy Smoker fra Char Broil
Pulled pork i Char Broil Big Easy Smoker
Adsense
Her får du opskriften på den nemmeste og lækreste flæskesteg du nogen sinde har smagt.
Med dejlig sprød sværd.
Ingredienser:
1 Stk. Kamsteg
salt/peber
Fremgangsmåde:
1. Tjek at alle riller i stegen er skåret lige dybe og tykke.
2. Sæt stegen i den midterste rist i Grillen.
3. Tænd på laveste blus og sæt stegen med termometer i grillen
4. Lad nu stegen grille til den har en kerne temperatur på 65 ( ca 1½ time )
5. Tag stegen af og lad den hvile i 15 min.
Server.
Tips:
Du kan i Smokeren også komme røgflis i så den får en let røget smag. ( Kan absolut anbefales )
Adsense
Der er ikke noget så lækkert som en velstegt colottesteg. Og med en interval stegning som slet ikke er særlig svær er det med perfekt resultat nærmest hver gang.
Jeg har efter lidt søgen fundet nogle forskellige sider hvor jeg har lånt lidt af opskrifterne og metoderne for interval stegning.
Interval stegning er bare at følge et skema. Når først du har klargjort og renset din steg for sener ol.
Her kommer et lille skema over forskellige vægt klasser af din steg.
Vægt | 1000g - 1300g | 1300g - 1500g | 1500g - 1700g | 1700g og derover |
Step 1 | Stegetid 10 min. | Stegetid 12 min. | Stegetid 15 min. | Stegetid 20 min. |
Step 2 | Hviletid 10 min. | Hviletid 12 min. | Hviletid 15 min. | Hviletid 20 min. |
Step 3 | Stegetid 10 min. | Stegetid 12 min. | Stegetid 15 min. | Stegetid 20 min. |
Step 4 | Hviletid 10 min. | Hviletid 12 min. | Hviletid 15 min. | Hviletid 20 min. |
Step 5 | Stegetid Stop når stegen er 56-57 grader |
Stegetid Stop når stegen er 56-57 grader |
Stegetid Stop når stegen er 56-57 grader |
Stegetid Stop når stegen er 56-57 grader |
Step 6 | Hviletid 45 min. | Hviletid 45 min. | Hviletid 45 min. | Hviletid 45 min. |
Sådan gør du:
1. Tænd og forvarm din ovn 7 Grill til 180 grader ( Charbroil Big Easy Smoker tænd på fuld knald i 15 min og skru ned på lav. )
2. Rens din steg for sener og gnid med salt og evt hvidløg ol.
3. Kom stegen i grill eller ovn og følg nu intervallerne fra step 1 til 6 i skemaet ovenfor.
Husk at stegen skal af når den er mellem 56 og 57 ikke en grad senere og pak den så ind i 3-4 lag staniol og lad den hvile som i step 6 (45 min.)
Adsense
Så blev det tid til at teste og lave en fantastisk lækker Nakkefilet om til en omgang Pulled Pork.
Efter måske verdens bedste Grill indkøb ( selve grillen ) skal der testes en masse opskrifter og her er en af den næste opskrifter.
Pulled Pork Burger The Klint Edition på Big Easy Smoker fra Char Broil
Ingredienser:
1,6 kg Nakke filet
100 g Klints hjemmelavede Barbeque BBQ til marinering af Nakke Filén
300 g Klints hjemmelavede Barbeque BBQ til at blande i den færdige Pulled Pork ( mindre kan også gøre den hvis man ikke ønsker det så stærkt.
Selvfølgelig godeStore maxi burgerboller og en Klints hjemmelavede Coleslawsalat
Fremgangsmåde:
1. Tag nakke filén og kom den i en pose, efter at du har gnedet den ind i 100 g Klints hjemmelavede Barbeque BBQ
2. Efter en nat i køleskabet tages nakke filetten ud og kommes i en ovn fast bradpande inkl væden fra posen. Eller en gryde du kan have i grillen!
3. Tænd grillen med lukket låg og lad den varme op i ca 10 på fuld power. Kom så en god stor træklods i bunden af grillen så gryden med nakkefileen kommer lidt op fra bunden.
4. Åben nu låget og kom gryde og filet i grillen.
5. Nu skal stegen stå med halvt lukket låg i 2-3 timer ( indtil den begynder at danne en lille fin skorpe.
6. Kom nu låg eller staniol over filleen og lad den nu langtidsstege i de sidste timer til den har fået ialt 10 timer.
Grillen er ca 100 grader når den står med åben låg og når gryden er hævet ca 10 cm fra bunden.
Jeg startede kl 6:15 om morgnen og var klar til at spise kl 17:00
7. Tag nu nakke fileen ud og ryk den fra hinanden og bland godt med Klints hjemmelavede Barbeque BBQ i den inden servering.
Rigtig god fornøjelse.
Jacob Varberg
Adsense
En ting er sikkert man bliver ikke så klistret af disse nøgne Spareribs som de rigtige.
Tilgængæld får man meget meget mere af det gode.
Min rigtig gode kunde har inspireret mig til denne opskrift.
Det drejer sig om lækre " Spareribs " lavet på gasgrill. Egentligt er det en nakke fillet der er udskåret i 3 lag.
Hvor efter man bare gør som normalt med spareribs.
Fremgangsmåde:
1. Lav en rub eller smør de udskårne stykker nakkefillet med en rigtig god BBQ eks Klints hjemmelavede Barbeque BBQ
2. Lad det nu trække minimum 3-4 timer
3. Start nu grillen på ca 140 grader og grill med røg i ca 1½ time.
4. smør nu lidt Klints Barbeque BBQ på "benene" og grill nu i 2-3 timer ved ca 110 grader ( sprøjt med æblesider og smør med jævne mellemrum i denne grill fase.
5. Kom nu en sidste gang BBQ på og grill ved 150 grader til du har den ønskede farve. Jeg kan godt lide mine noget mørke.
Så bliver det ikke bedre.