Kage Chokoladekage
Antal: til 16 personer
Ingredienser:
300 gram smør eller margarine
1 dl. Mælk
300 gram sukker
300 gram hvedemel
5 stk. æg
100 gram Kakaopulver
2 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde:
1. Bland fedtstof og sukker til det er let og luftig.
2. Tilsæt æggene 1 af gangen og rør blandingen sammen efter hvert æg.
3. Bland så mel, kakao og bagepulver sammen og kom det derefter i blandingen.
4. Kom så blandingen i en bradepande der har målet 40x40 cm.
( Du kan også bruge en rund smurt springform Ø 28 cm )
5. Ovnen skal forvarmes til 180 grader (170 grader for varmluft)
6. Bagetiden er ca. 1 time.
7. Efter endt bagetid skal kagen tages ud og afkøle i formen.
Tips:
Ekstra god kage:
Kom feks 100-200 gram ekstra mørkchokolade i blandingen inden den kommes i formen.
Man kan også få en kage med orange smag, ved at erstatte mælken med appelsin juice.
"Slanke tips":
Man kan erstatte halvdelen af fedtstoffet ved at komme 1 ½ dl. æblemos i, i stedet for.
Denne opskrift er venligst udlånt fra
Amo Den store fødselsdags Bagebog
© 2008 Amo & Lantmännen Cerealia
Adsense