Verdens bedste brød - Med brændt malt mel
Giver rigtig fin smag af malt.
Jeg forsøger altid at udvikle mine opskrifter som jeg afprøver og det er sjælden at jeg egnetlig gentager en opskrift flere gange, men denne her er bestemt værd at bruger igen og igen. Den brændte malt giver virkelig noget til hvedemelet.
Billederne herunder er fra den alm opskift men resultatet er det samme.
Ingredienser:
700 gram hvedemel
7 dl vand
2 tsk salt
5 gram gær ( På størelse med en stor ært.)
1 spsk brændt malt mel ( Kan kommes direkte i blandingen - Giver et mørkt bræd - eller i melet som man ælter i dejen inden den skal efterhæve - dette giver et brød der ser marmoreret ud ) ( Smagen er den samme )
Fremgangsmåde:
1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og melet på en gang.
2. Rør det hele sammen med en grydeske i 20-40 sek. Der må ikke være nogle tørre klumper i men det må gerne være klumpet.
3. Dæk skålen med plast film og lad det nu hæve ved stue temperatur i min 12 timer. ( det skal være en noget blævret substans. er det ikke det skal der tilsættes lidt mere vand. )
4. Når det har hævet og ligner en fin omgang luftig budding skal det ældes meget blidt på et mel drysset bord. Man skal nærmest bare overlappe dejen over sig selv nogle gange så ydersiden er fyldt med mel og herefter skal du komme det op i en ny skål der er smurt med olie og drysset godt med mel.
5. Lad det nu efterhæve i 2 timer inde du skal have gang i næst sidste punkt.
6. Når brødet har efter hævet i ca 1 time er det ved at være tid for at tænde ovnen. ( Varmluft 250 grader. Og sætte en støbejernsgryde med låg ind i ovnen. ( Min 4 liter ) Nogle ovne kan varme op hurtigere end en time. Det er tit luften der måles på så det er ikke sikkert at det er selve ovnen der er blevet varm nok. Og den skal være de 250 grader også gryden. ( det er meget vigtigt )
7. Kom nu dejen meget forsigtig i den meget varme støbejeensgryde og sæt den i ovnen i 30 min.
ved 250 grader. Husk låget skal være på.
8. Efter 30 min tages låget af og der fortsættes i 10 min ved 230 grader.
Herefter er brødet færdigt. ( Tjek eks med et stegetermometer ( 96 grader )
9. Her er det færdig resultat med et billede hvor du kan se brødet med brændt malt mel.