Her har vi fundet en lækker opskrift på Ananas muffins der er uden sukker og 
er derfor velegnede til det sunde alternativ til en klassenstime kage eller som en diabetes kage.
 
18 stk Ca. 160-170 kacl. pr kage

Ingredienser:
1 dl. Mælk
150 g Margarine
125 g Perfect fit
2 tsk bagepulver
75 g Kokosmel
4 små æg eller 3 store
200 g Hvedemel
100 g rosiner
150 g Konserves ananas

 

Fremgangsmåde:

1. Kog først mælken og hold den så over kokosmelet som så skal stå og trække i 8-10 min.

2. Æg, Perfect Fit og Magarine røres så i kokosblandingen.

3. Bland så melet og bagepulveret sammen og kom den i dejen og rør godt rundt.

4. Rør forsigtigt de små ananas tern i dejen sammen med rosinerne.

Kom dejen i muffins forme og bag dem i 15-20 min i en forvarmet ovn 225 grader ( 185 grader ved varmluft )

Adsense

Klassenstime chokoladekage - Det sunde alternativ

 

Chokolade kage til Diabetes folket og dem der ikke ønsker så meget sukker i kager.

12 stk ( ca 190 Kcal )


Ingredienser:
70 g margarine
2 Æg
1 tsk Bagepulver
1 tsk Natorn
330 G hvedemel
200 G Perfect Fit
45 g Kakao
2,5 Dl Kernemælk

Fremgangsmåde:

1. Rør først margarinen lidt sammen.

2. Kom Perfect fit i lidt af gangen

3. Når det er rørt godt sammen tilsættes ægene.

4. Bland på forhånd alle tøringredienserne sammen inden de blandes i blandingen.

5. Kom dejen i en bradepande der er smut ca 20x30 cm

6. Bag kagen ved 190 grader i 30 min  ( 175 Varmluft )

Adsense

Her er det en lækker gulerodskage

12 Stk ( ca. 170 kcal pr stk )

Ingredienser:

300 g gulerødder
½ dl olie
2 tsk stødt kanel
2 tsk Bagepulver
160 g Perfect fit
250 g Hvedemel

Fremgangsmåde:

1. Pisk æg sammen og kom Mel perfect fit bagepulver og kanel i

2. Skræl gulerødder og riv dem efter ønske groft eller fint.

3. Kom nu olie og gulerødder i forsigtigt.

4. Hæld dejen i en smurt for ca 20x30 cm

5. Bag på nederste rille i 40 min ved 175 grader ( 160 varmluft )

 

Adsense

Er man ikke til kage i klassen kunne man feks servere Müsli boller til klassens time

Her er opskriften på lækre Müsli boller

30 stk. ca. 140 kalc pr bolle.

Ingredienser:
2½ dl Yoghurt
75 g Gær
4 dl. Vand
100 g Olie
15 g salt
30 g Sukker
180 g Müsli
850 g Hvedemel

Fremgangsmåde:
1. Smulder gæren ud i yoghurten og kom kold vand og olien i.
2. Kom nu slat og sukker samt müsli i og lad det trække i 10 min
3. Kom så melet i og ælt det godt sammen til en god og smidig dej.
4. Lad nu dejen stå og hæve i ca 10 min.
5. Slå den ned og del den først i 3 lige dele
6. Rul hver del til en pølse som du deler i 10 lige store dele
7. Stille til hævning i 30-50 min 
8. Bag Bollerne i en forvarmet ovn ved 230 grader i 12-15 min  ( 200 Varmluft )

 

Adsense