Kardemommeboller
Antal: 30 stk.
Ingredienser:
500 gram Hvedemel
75 gram Smør eller Margarine
50 gram Gær
2,5 dl. Mælk (Ca.)
1 stk. Æg
1 spsk. Sukker (25 g)
1 tsk. Salt(5 g)
1 tsk. Stødt kardemomme
Til pensling:
Brug 1 sammen pisket æg.
Fremgangsmåde:
1. Lun mælken (38 grader)
hvorefter du opløser gæren i det. Det er også her du kommer Kardemommen i
blandingen.
2. Tilsæt nu de andre ingredienser og ælt til er helt glat og uden klumper, altså helt
ensartet.
3. Del nu dejen i 3 dele der er lige store, og rul dem til 3 kugler som nu skal hvile i nogle
få minutter.
4. Rul nu dejen til en lang pølse (ca. 16 cm lang) og del så pølsen i 8 lige store stykker.
Disse stykker former du nu til fine boller.
5. Kom nu bollerne på 2 bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket til dobbelt
størrelse.
6. Imens der efter hæves, kan du tænde ovnen, så den er klar, til at sætte bollerne ind.
Ovnen skal være 220 grader varm (Varmluft 200 grader).
7. Pensel nu med 1 sammen pisket æg.
8. Bag nu bollerne midt i ovnen i ca. 10 min. En plade af gangen.
Tips:
Det bedste resultat:
Ælt dejen godt sammen.
Frysetips:
Når bollerne er helt afkølede kan du fryse dem, når du så skal bruge dem igen, kan du varme dem i ovnen og du får næsten helt nybagte boller.
Denne opskrift er venligst udlånt fra
Amo Den store fødselsdags Bagebog
© 2008 Amo & Lantmännen Cerealia
Adsense